Taalerin Asiantuntijat

Taamir Fareed

Taamir on Taaleri Energian teknologiajohtaja. Hän on valmistunut Tampereen teknillisestä yliopistosta sähkötekniikan diplomi-insinööriksi keskittyen uusiutuviin energiateknologioihin, sähkömarkkinoihin ja tuotantotalouteen. Lisäksi Taamir on opiskellut sähkömarkkinoita sekä aurinko- ja tuulivoimaa Tennesseen Knoxvillessä, Yhdysvalloissa.

Taamirilla on kahdeksan vuoden kokemus uusiutuvien energiamuotojen sijoitustoiminnasta, pääasiallisesti tuulivoimasta. Aloitettuaan Taalerin tuulivoimaliiketoiminnan vuonna 2010, Taamir on johtanut yli 20 tuulivoimalapuiston pystyttämistä ja kehittämistä. Taamirin kokemus kattaa myös 13 tuulivoimalapuiston (joissa yhteensä 130 tuuliturbiinia) rahoituksen, pystyttämisen ja ylläpidon. Taamir tuntee tuulivoimalapuistojen koko elinkaaren, olipa kyse taloudellisista tai teknisistä ratkaisuista. Tällä kokemuksella pystytään varmistamaan parhaat tulokset projektioptimoinnissa.


Petri Isotalus

Petri toimii investointijohtajana Taaleri Energiassa. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus uusiutuvasta energiasta ja cleantech –toimialan investoinneista kehittyvillä markkinoilla, muun muassa teollisen mittakaavan aurinkoenergiainvestoinneista. Ennen liittymistään Taaleri Energia –tiimiin, hän työskenteli Finnfundissa vastaavissa tehtävissä keskittyen aurinko-, tuuli-, vesi-, kierrätys- ja biopolttoainehankkeiden rahoittamiseen.

Hänellä on hallitustyöskentelykokemusta toimialan yrityksistä ja rahastoista. Ennen Finnfundia Petri toimi sijoitusneuvojana Mandatum pankissa. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.