Taalerin asiantuntijat bloggaavat sijoittamiseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Huomioithan, että avatessasi blogeja siirryt Taaleri Varainhoidon sivustolle.
Pienyhtiösijoittamisen on todettu lukuisissa tutkimuksissa tuottavan yli ajan suuryhtiöitä paremmin. Se on varsin ymmärrettävää, sillä keskimäärin pienyhtiön on helpompi ponnistaa keskisuureksi- tai suuryhtiöksi kuin suuryhtiön jättiyhtiöksi. Toki pienyhtiöt ovat usein alttiimpia niin markkinaheilahteluille kuin liiketoimintariskeillekin, mutta yli ajan riskit näyttävät kompensoituvan sijoittajalle varsin ruhtinaallisesti.
Lue lisää
Puhuttaessa sijoittamisesta ihmisillä on usein tapana yrittää vääntää monimutkaisia asioita helpommin ymmärrettävään muotoon. Nämä ns. peukalosäännöt ovatkin usein erittäin hyödyllisiä, sillä ne tehostavat päätöksentekoa. Valitettavasti sijoittamisessa asioiden yksinkertaistaminen loputtomiin ei aina ole paras neuvo.
Kollegani Samu käsitteli joku aika sitten nykyisin vallalla olevaa modernia rahateoriaa. Siinä ajatuksena on, että valtio voi velkaantua periaatteessa määrättömästi, etenkin, jos perusteet ja tarkoitus ovat hyvät. Viime päivinä on taas noussut pintaan keskustelu, jossa euroalueella kosiskellaan ajatusta, että keskuspankki (valtio) antaa velalliselle (valtio) anteeksi velan, jonka on ostanut markkinahintaan, jonka keskuspankki (valtio) on määrittänyt määräävän markkina-aseman avulla.
Myös arvosijoittajien on tänä vuonna pitänyt laittaa koronapandemian vuoksi vatsahapot testiin ja kysyä itseltään, millainen sijoittaja on ja mikä on sijoitushorisontti. Ennen koronaa näytti jo siltä, että vuodesta 2020 tulisi erittäin hyvä - investoinnit olivat lähtemässä laajemmin liikkeelle ja taloudellinen toimeliaisuus oli nousussa.