31.08.2018

TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                     31.8.2018

Garantian vakuutusratkaisu korvaa perinteiset vuokravakuudet

Taalerin tytäryhtiö Vakuutusosakeyhtiö Garantia on ostanut Suomen Vuokravastuu Oy:n (SVV) koko osakekannan toukokuussa julkistetun aiesopimuksen mukaisesti (Taaleri Oyj:n lehdistötiedote 22.5.2018). SVV tarjoaa vuokratakauksia, joilla voidaan korvata perinteinen tilitalletus vuokrasopimuksen vakuutena.

”Olemme vuodesta 2006 alkaen olleet takaamassa suomalaisten omistusasujien asuntolainoja. Tämä oli meille luonteva askel laajentaa asumiseen liittyvää vakuutusturvaamme ”, Garantian asumisen palveluista vastaava johtaja Tuukka Fabritius sanoo.

Kaupan myötä Garantian rooli asumisen palveluihin liittyvän turvan tarjoajana laajenee kattamaan asuntolainojen lisäksi myös vuokra-asumisen.

”Vuokra-asumisen markkina muuttuu suurten vuokranantajien luopuessa vakuuksista. Toisaalta pienempien vuokranantajien mahdollisuudet tarjota vastaavaa joustoa ovat rajalliset. Tämä luo tilaa uusille toimijoille, jolloin palveluntarjoajan vastuullisuus ja luotettavuus korostuvat. Garantian vakuutusratkaisu on joustava ja läpinäkyvä ratkaisu sekä vuokralaisen että vuokranantajan tarpeisiin.”

SVV:n myöntämät vuokratakaukset muuttuvat Garantian myöntämiksi vakuutuksiksi. Niiden tarjoaminen jatkuu entisellään Takaamo ja Securent -palveluissa. Nykyisten SVV:n asiakkaiden turva pysyy ennallaan, eivätkä uudet vakuutusehdot heikennä asiakkaiden asemaa suhteessa nykyisiin takausehtoihin. SVV tullaan sulauttamaan Garantiaan vuoden 2018 aikana.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Tuukka Fabritius, johtaja, Garantia, asumisen palvelut, puh 040 0370 581, tuukka.fabritius@garantia.fi
Niklas Elomaa, myynti- ja kehitysjohtaja, Garantia, asumisen palvelut, puh 050 381 6104, niklas.elomaa@garantia.fi

https://www.taaleri.com/fi/investor-relations/tiedotteet

Lue lisää Garantian ratkaisuista vuokralaisille www.takaamo.fi ja vuokranantajille www.securent.fi tai kysy räätälöidyistä ratkaisuistamme suurille vuokranantajille.

Garantia lyhyesti

Garantia on takauspalveluihin erikoistunut kotimainen finanssialan kasvuyhtiö. Olemme osa suomalaista omistajuutta edistävää Taaleri-konsernia. Garantia on investointien, kaupanteon ja vaurastumisen mahdollistaja. Ratkaisumme edistävät asiakkaidemme myyntiä, auttavat varmistamaan rahoituksen ja tehostavat pääoman käyttöä.

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia sekä Turun Toriparkki Oy ja Munkkiniemi Group Oy, jotka ovat kiinteistöhankeyhtiöitä.

Taalerilla oli kesäkuun 2018 lopussa hallinnoitavia varoja 6,0 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 600. Taaleri Oyj:llä on noin 4 100 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin osakkuusyhtiö Fellow Finance arvioi listautumista Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle
Seuraava
Kahdeksan suomalaisyritystä laskee liikkeeseen Garantian takaaman 82 miljoonan euron ryhmäjoukkovelkakirjalainan