Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin.

Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen, bioteollisuuden ja infran liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmentti muodostuu Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 1,7 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

Toimitusjohtajan katsaus

Vuoden 2021 toisen neljänneksen merkittävin tapahtuma oli luonnollisesti varainhoitoliiketoiminnan myynti, joka vietiin läpi huhtikuun lopussa 124 miljoonan euron kauppahinnalla. Kirjasimme kaupasta 111 miljoonan euron myyntivoiton, ja palautimme katsauskaudella osakkeenomistajillemme yhteensä 37 miljoonaa euroa.

Toteutimme uudistettua strategiaamme toisella vuosineljänneksellä panostamalla suunnitelmiemme mukaisesti uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin keskittyviin pääomarahastoihin. Ohjaamme toiminnallamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Olen erityisen iloinen toisen vuosineljänneksen jatkuvien tuottojen erinomaisesta 27 prosentin kasvusta, joka kertoo strategiamme edistymisestä. Jatkuvat tuotot kasvoivat sekä pääomarahastoissa että Vakuutusosakeyhtiö Garantiassa. Jatkuvien toimintojen liikevaihto kasvoi 14,3 miljoonaan euroon, ja jatkuvien toimintojen liikevoitto oli 4,4 miljoonaa euroa, joka vastaa 31:tä prosenttia liikevaihdosta. Koko konsernin tulos oli toisella neljänneksellä 114,1 miljoonaa euroa, johon sisältyy varainhoidon myynnistä syntynyt myyntivoitto. Hallinnoitavat varamme kasvoivat 2,1 miljardiin euroon.

Lue lisää

Ihmiset

Taitava ja energinen huippuammattilaisten tiimimme on jo valmiina rakentamaan sinun omistajatarinaasi. Intohimolla ja ennakkoluulottomasti, elämääsi rikastaen.

Tutustu

Ura Taalerilla

Vahva yhteishenki ja ylpeys omasta työstä ovat aina vahvasti leimanneet kulttuuriamme. Olemme rohkeasti eteenpäin katsovia ja haluamme haastaa perinteisiä toimintatapoja. Meitä sitoo yhteinen päämäärä: uskomme vahvasti, että omistajuus kuuluu kaikille.

Tule töihin Taalerille

Medialle

Kuvapankki, tiedotteet ja median yhteystiedot.

Tutustu