Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin.

Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen, bioteollisuuden ja infran liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmentti muodostuu Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 1,7 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

Toimitusjohtajan katsaus

Vuoden 2021 ensimmäinen neljännes oli erittäin merkittävä Taalerille ja yhtiön tulevaisuudelle. Ilmoitimme myyvämme varainhoitoliiketoimintamme Aktialle, julkistimme uudistetun strategiamme ja pidimme yhtiön historian ensimmäisen, ilahduttavan suosion saaneen pääomamarkkinapäivän. Jatkossa kasvuamme vauhdittavat uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin keskittyvät pääomarahastot. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Varainhoitoliiketoiminnan myynti toteutui suunnitellusti katsauskauden jälkeen 30. huhtikuuta 120 miljoonan euron kauppahinnalla. Taaleri kirjaa kaupasta noin 110 miljoonan liikevoiton. Kaupan täytäntöönpanon jälkeen kutsuimme osakkeenomistajat ylimääräiseen yhtiökokoukseen, jossa päätetään ylimääräisen osingon maksamisesta osakkeenomistajille. Taalerin hallituksen ehdotus varojenjaosta on 1,00 euroa osakkeelta. Päivitetyn osinkopolitiikkamme mukaan jaamme osakkeenomistajille vähintään 50 prosenttia tilikauden tuloksesta sekä pääomat, joita yhtiö ei tarvitse kasvuinvestointeihin tai vakavaraisuustavoitteidensa täyttämiseen. 

Lue lisää

Ihmiset

Taitava ja energinen huippuammattilaisten tiimimme on jo valmiina rakentamaan sinun omistajatarinaasi. Intohimolla ja ennakkoluulottomasti, elämääsi rikastaen.

Tutustu

Ura Taalerilla

Vahva yhteishenki ja ylpeys omasta työstä ovat aina vahvasti leimanneet kulttuuriamme. Olemme rohkeasti eteenpäin katsovia ja haluamme haastaa perinteisiä toimintatapoja. Meitä sitoo yhteinen päämäärä: uskomme vahvasti, että omistajuus kuuluu kaikille.

Tule töihin Taalerille

Medialle

Kuvapankki, tiedotteet ja median yhteystiedot.

Tutustu