21.08.2018

Taaleri Energia allekirjoitti Senvionin kanssa sopimuksen 275 MW tuulivoimaloiden toimittamisesta ja käyttöönotosta Pohjois-Amerikkaan. Senvion toimittaa 58 kappaletta Senvion 4.2M140-voimalaa, joiden napakorkeus on 110 metriä. Lisäksi sopimukseen sisältyy kymmenen kappaletta Senvion 3.2M114-voimalaa 93 metrin tornikorkeudelle. Voimaloiden toimituksen ja käyttöönoton lisäksi sopimukseen sisältyy 25 vuoden huoltosopimus.

Taaleri Energia osti vuoden 2018 alussa 275 megawatin (MW) Truscott-Gilliland East -tuulivoimaprojektin hankekehitysyhtiö North Renew:ltä. Tuulipuisto sijaitsee Knoxin piirikunnassa Teksasissa. Hankkeen rakentaminen alkaa vuoden 2019 toisella kvartaalilla ja tuulipuiston kaupallinen käyttöönotto tapahtuu vuoden 2020 jälkipuoliskolla.

Lisätietoja Senvionista:
Senvion on yksi johtavista tuulivoimaloiden valmistajista maailmassa. Yhtiö kehittää, valmistaa ja myy tuulivoimaloita lähes kaikkiin kohteisiin maailmassa nimellisteholla 2 MW - 6,33 MW ja roottorin halkaisijoilla 82 - 152 metriä. Lisäksi yhtiö tarjoaa asiakkailleen hankekohtaisia ratkaisuja avaimet käteen -periaatteella, sisältäen muun muassa huollon ja ylläpidon, kuljetuksen ja asennuksen sekä perustusten suunnittelun ja rakentamisen. Senvionin laitteet on suunniteltu pääasiassa Osterrönfeldin ja Bangaloren TechCentereissä, ja niitä valmistetaan Saksan ja Portugalin tehtailla Bremerhavenissa, Vagosissa, Oliveira de Fradesissa sekä Żory-Warszowicessa Puolassa ja Baramatissa Intiassa. Yhtiö hyödyntää kansainvälistä osaamistaan aktiivisesti – sillä on maailmanlaajuisesti yli 4 500 työntekijää ja yli 7 500 asennettua tuulivoimalaa. Yhtiön operatiivisen tytäryhtiön Senvion GmbH: n kotipaikka on Hampurissa ja se edustaa jakelukumppaneita, tytäryhtiöitä ja omistusosuuksia Euroopan markkinoilla, kuten Ranskassa, Belgiassa, Hollannissa, UK:ssa, Italiassa, Romaniassa, Portugalissa, Ruotsissa ja Puolassa sekä globaalisti Yhdysvalloissa, Kiinassa, Australiassa, Japanissa, Intiassa, Chilessä ja Kanadassa. Emoyhtiö Senvion S.A on noteerattu Frankfurtin pörssin päälistalla.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Taamir Fareed, US Operations, Taaleri Energia Oy, tel. 040 735 9812, taamir.fareed@taaleri.com

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja ja Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia.

Taalerilla oli joulukuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 400. Taaleri Oyj:llä on noin 3 900 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Garantian toimitusjohtaja Vesa Aho siirtyy toisen yhtiön palvelukseen
Seuraava
Postnord Strålfors Oy yhteistyöhön ClarkApps Oy:n kanssa