01.12.2021

TAALERI OYJ                SISÄPIIRITIETO                        1.12.2021 KLO 13.10

Taaleri antaa positiivisen tulosvaroituksen ja alustavan arvion tilikauden 2021 liikevaihdosta ja liikevoitosta

Taaleri Oyj antaa positiivisen tulosvaroituksen tilikaudelle 2021 kauden viimeisen neljänneksen odotettua vahvemman tuloskehityksen vuoksi.

Kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen tulos on erittäin vahva etenkin siihen ajoittuvien tuottopalkkioiden ja sijoitusten tuloutusten ansiosta. Taaleri arvioi tässä vaiheessa, että tilikauden 2021 jatkuvien toimintojen liikevaihto on n. 65–70 miljoonaa euroa (2020: 40,0 milj. euroa) ja jatkuvien toimintojen liikevoitto noin 25–30 miljoonaa euroa (2020: 9,1 milj. euroa). Lopullisiin lukuihin vaikuttaa erityisesti Vakuutusosakeyhtiö Garantian sijoitustoiminnan tuotto, johon vaikuttaa osake- ja korkomarkkinan kehitys joulukuun aikana.

Taaleri tulouttaa kuluvan neljänneksen aikana mm. noin 3,9 miljoonaa euroa nettotuottopalkkiota kesällä toteutuneesta Taaleri Asuntorahasto VI:n myynnistä ja noin 4,8 miljoonaa euroa nettotuottopalkkiota Tuuli II -rahastosta tämän lokakuussa tapahtuneen jälleenrahoituksen ansiosta. Lisäksi Taaleri arvioi tulouttavansa noin 3–4 miljoonaa euroa joulukuussa tapahtuvista irtautumisista konsernin sijoituksista tai konsernin kohdeyhtiöiden listautumisista.

Taaleri ei ole julkaissut lyhyen aikavälin näkymiä.

Yhtiön kasvuun, kannattavuuteen ja pääoman tuottoon liittyvät pitkän aikavälin tavoitteet ovat: jatkuvien tuottojen kasvu vähintään 15 prosenttia, liikevoitto vähintään 25 prosenttia liikevaihdosta ja oman pääoman tuotto vähintään 15 prosenttia.

Taaleri Oyj

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Peter Ramsay, 050 343 7493, peter.ramsay@taaleri.com
Talousjohtaja Minna Smedsten, 040 700 1738, minna.smedsten@taaleri.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen, bioteollisuuden ja infran liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,1 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

 

Siri Markula, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 743 2177, siri.markula@taaleri.com


 

 

 

 


« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Peter Ramsay aloittaa Taaleri-konsernin toimitusjohtajana
Seuraava
Taaleri jatkaa ei-strategisista sijoituksista irtautumista – myy osuutensa Oima Oy:stä