30.12.2019

TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                     30.12.2019        KLO 17:45

Taaleri myy kolme tuulipuistoa

Taalerin hallinnoimat Tuulitehdas I ja Tuulitehdas II – rahastot ovat päättäneet myydä omistusosuutensa Nybyn ja Myllykankaan tuulipuistoista eteläkorealaiselle sijoittajaryhmälle. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen tammikuussa 2020.

Tuulipuistot Nyby (8 turbiinia), Myllykangas I (19 turbiinia) ja Myllykangas II (3 turbiinia) sijaitsevat noin 55 km Oulusta pohjoiseen, ja niiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 73,2 megawattia.

Tuulipuistot ovat olleet toiminnassa 2015/2016 lähtien. Ne tuottavat sähköä yhteensä 28 000 kotitaloudelle ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä noin 70 000 tonnilla vuosittain.

Taaleri Energia hallinnoi tuulipuistoja uusien omistajien puolesta tulevaisuudessa vastaten myös niiden käytönvalvonnasta.

Hana Financial Investmentsin ja Korea Investments & Securitiesin johtama sijoittajaryhmä tekee kohteeseen oman ja vieraan pääoman ehtoiset sijoitukset, jotka toteutetaan NH Amundin ja IBK Asset Managementin hallinnoimien rahastojen kautta.

”Tuulipuistot ovat olleet erittäin hyviä sijoituksia Taalerin rahastoille ja rahastoon sijoittaneille asiakkaillemme. Teemme jatkossakin merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan myös Suomessa Energia-liiketoimintamme ja rahastojemme kautta. Esimerkiksi Taaleri Solarwind II -rahasto, joka on vielä avoin uusille sijoittajille, sijoittaa muun muassa 91 megawatin Oltavan tuulipuiston rakentamiseen Pyhäjoelle, Pohjois-Pohjanmaalle,” sanoo Taalerin toimitusjohtaja Robin Lindahl.

"Olemme iloisia yhteistyöstä Hana Financial Investmentsin, Korea Investment & Securitiesin, NH Amundin ja IBK Asset Managementin kanssa ja siitä, että jatkamme näiden tuulipuistojen hallinnointia uusien omistajien puolesta,” jatkaa Taaleri Energian toimitusjohtaja Kai Rintala.

Scala Fund Advisory toimi kaupassa neuvonantajana.

Tietoa Taaleri Energiasta
Taaleri Energia on suomalainen uusiutuvan energian hankekehittäjä ja rahastonhoitaja. Yhtiöllä on yksi Euroopan suurimmista tuulivoimaan ja aurinkoenergiaan keskittyvistä sijoitustiimeistä. Taaleri Energia hallinnoi 1,6 GW:n tuuli- ja aurinkosähköportfoliota ja on Suomen tuulivoimamarkkinoiden suurin pääomasijoittaja. Yhtiö hallinnoi Suomessa 129 tuulivoimalaa, jotka tuottavat noin yhden prosentin koko maan sähköstä. Taaleri Energia on osa Taaleri-konsernia. www.taalerienergia.com

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja antavat:
Kai Rintala, toimitusjohtaja, Taaleri Energia, puh. 040 162 5711, kai.rintala@taaleri.com
Stephen Ross, sijoittajasuhdejohtaja, Taaleri Energia, puh. 040 733 7789, stephen.ross@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. 

Taalerilla oli kesäkuun 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 300. Taaleri Oyj:llä on noin 4 300 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.taalerivarainhoito.com
www.taalerienergia.com
www.taalerikapitaali.com
www.garantia.fi
www.fellowfinance.fi

Taaleri Twitterissä

Sophie Jolly, Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 828 7317, sophie.jolly@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Oyj - Johdon liiketoimet - Björklund Elina
Seuraava
Taaleri Oyj - Johdon liiketoimet - Elina Björklund