31.05.2016

Finanssitalo Taaleri on hankkinut 40 prosentin omistuksen osaketutkimukseen erikoistuneesta analyysiyhtiö Inderesistä. Osakekauppa ei aiheuta muutoksia Inderesin rakenteessa tai toimintamallissa.

”Inderesillä on vahva markkina-asema laadukkaana ja riippumattomana sijoitusinformaation ja osakeanalyysin tuottajana. Tavoitteenamme on laajentaa yhteistyötä nimenomaan sijoittajia kiinnostavan sisällön jakelussa, mutta Inderesin riippumattomuus analyysitalona säilyy myös jatkossa”, Taaleri Oyj:n toimitusjohtaja Juhani Elomaa sanoo.

Molemmat yhtiöt ovat alle kymmenen vuoden ikäisiä, voimakkaasti kasvavia yrityksiä. Niiden tavoitteena on edistää suomalaisen pääomamarkkinan toimintaa luomalla uusia, joustavia rakenteita ja toimintamalleja pääomamarkkinoille.

”Pyrimme yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa rakentamaan alati laajentuvaa omistamisen ekosysteemiä, jossa digitalisaation ja luotettavan informaation avulla yhä laajempi osa suomalaisista pääsee osalliseksi omistamisesta”, Elomaa kertoo.

Inderesin tavoite on edistää suomalaisen pääomamarkkinan toimintaa toimimalla informaatiolinkkinä yritysten ja sijoittajien välillä sekä löytämällä sijoittajille parhaat sijoituskohteet. Yrityksen enemmistön omistaa henkilöstö.

”Olen iloinen saadessamme Taalerista vahvan omistajan tukemaan seuraavaa kasvuharppaustamme ja analyysimme jakelua. Tulemme jatkossa luomaan entistäkin innovatiivisempia tapoja yhdistää sijoittajat ja yritykset laadukkaan osaketutkimuksen avulla. Tämä tukee tavoitettamme tehdä Helsingin pörssistä parempi markkinapaikka”, Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen toteaa.

Viime viikolla julkaistussa Thomson Reutersin Analyst Awards -analyytikkovertailussa kymmenen parhaan pohjoismaisen analyytikon joukossa oli kolme Inderesin analyytikkoa, joista Mikael Rautanen arvioitiin Pohjoismaiden parhaaksi.

Taaleri Oyj

Inderes Oy

Lisätietoja:

Juhani Elomaa, toimitusjohtaja, Taaleri Oyj, puh. 040 778 9020
Mikael Rautanen, toimitusjohtaja, Inderes Oy, puh. 050 346 0321

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleri-konserni koostuu emoyhtiö Taaleri Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Sijoitus Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Konsernissa on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa.

Taalerilla oli vuoden 2015 lopussa hallinnoitavia varoja 3,9 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 500. Taaleri Oyj:llä on yli 2 400 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: 

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

Inderes lyhyesti

Inderes on vuonna 2009 perustettu osaketutkimukseen keskittynyt analyysiyhtiö. Edistämme suomalaisen pääomamarkkinan toimintaa toimimalla informaatiolinkkinä yritysten ja sijoittajien välillä sekä löytämällä sijoittajille parhaat sijoituskohteet. Olemme yksi Helsingin suurimpia osakeanalyytikkotiimejä 10 asiantuntijan voimin. Yritys on enemmistöltään henkilöstön omistama.

 

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin kiertotalousrahaston varainkeruu oli menestys
Seuraava
Martti Purhonen Garantian myynnistä ja asiakasrahoituksesta vastaavaksi johtajaksi