14.01.2016

 

Taaleritehtaan Mikro Markka -rahasto oli viime vuonna kokonaistuotoltaan paras kaikista Suomessa myynnissä olevista rahasto-osuussarjoista, joita on peräti yli 21 000. Asia ilmenee Morningstar Direct -palvelun kautta. Mikro Markan salkunhoitajina toimivat Mika Heikkilä ja Olli Viitikko

”Hienoltahan tämä tuntuu. On kovin epätodennäköistä, että kansainvälisesti ykköseksi yltää edes kerran elämässä. Nyt tähdet olivat oikeassa asennossa, vaikka kyllä tämä vaatii myös tarkkaa työtä”, Mika Heikkilä kertoo tyytyväisenä.

Vuosi 2015 oli Suomen osakemarkkinoille hyvä. OMX Helsinki Cap -tuottoindeksin kokonaistuotto oli noin 16 prosenttia. Sen sijaan Taaleritehdas Mikro Markka -rahaston tuotto viime vuonna oli yli 46 prosenttia. Selvästi parhaan tuoton lisäksi rahaston volatiliteetti eli tuoton keskihajonta oli vertailuryhmänsä alhaisin, ja siten myös riskikorjattu tuotto ylsi joulukuun Rahastoraportin mukaan kärkisijalle.

Mikro Markka sijoittaa suomalaisiin yrityksiin, joiden markkina-arvo on alle 500 miljoonaa euroa. Pienyhtiöihin sijoittavalla on usein etunaan vähäisempi kilpailu sijoittajien kesken.

”Analyytikot ja sijoittajat seuraavat pienyhtiöitä vähemmän kuin suuryhtiöitä. Pienempien yhtiöiden seuraaminen edellyttää kuitenkin jalkatyötä. Täytyy osallistua ahkerasti tilaisuuksiin ja tavata yritysten johtoa”, Heikkilä sanoo.

”Luonnollisesti rahaston menestystä tuki pienyhtiöiden hyvä kehitys viime vuonna yleisesti, mutta myös oikeat osakevalinnat olivat avainasemassa. Mainioita onnistumisia Mikro Markalle ovat olleet esimerkiksi Comptel, Teleste, Okmetic ja Pihlajalinna. Virheeksi voisi laskea lähinnä sen, että joitakin sittemmin menestyksekkäiksi osoittautuneita yhtiöitä emme ostaneet. Uskon, että huolellisella ja sitkeällä työllä meillä on menestymisen mahdollisuudet jatkossakin”, Viitikko toteaa.

Salkunhoitajia ja rahastoja luokitteleva pääomamarkkinoiden tiedonvälitykseen erikoistunut mediatalo Citywire arvosti viime vuonna Olli Viitikon maailmanlaajuisesti kahdeksanneksi parhaaksi salkunhoitajaksi Mikro Markan alkuvuoden ylituoton perusteella. Mika Heikkilä on kokenut salkunhoitaja, joka on valittu useita kertoja Suomen parhaaksi salkunhoitajaksi.

Mikro Markka -rahastossa on sovellettu myös rahastokoon rajoittamista eli niin sanottua soft closing -menettelyä ensimmäisenä Suomessa. Kansainväliset tutkimukset ovat jo pidemmän aikaa nostaneet esiin rahaston koon merkityksen tehokkaassa ja aktiivisessa sijoittamisessa (ns. active share -ajattelu). Kun sijoitusrahaston koko kasvaa liian suureksi suhteessa kohdemarkkinaan, muuttuu sijoittaminen väistämättä passiiviseksi. Taaleritehdas Mikro Markka -rahaston enimmäiskoko on määritelty 30 miljoonaan euroon, jotta varmistetaan sijoitusfilosofian toteutuminen eli sijoitukset vain pienyhtiöihin. 

Taaleritehdas Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Mika Heikkilä, salkunhoitaja, puh. 050 554 3866
Olli Viitikko, salkunhoitaja, puh. 040 450 3741

Aiemmat tiedotteet aiheeseen liittyen:

http://www.taaleritehdas.fi/fi/news/taaleritehdas-mikromarkka-rahastolle-poikkeuksellista-huomiota-kansainvalisessa-mediassa.html

http://www.taaleritehdas.fi/fi/news/suomen-ensimmainen-rahaston-koon-rajoittaminen.html

 

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on ryhmä, joka on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Taaleritehdas tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä, Taaleritehtaan Pääomarahastot-konsernista, Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta. Lisäksi Taaleritehtaalla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oy, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa.

Taaleritehtaalla oli kesäkuun 2015 lopussa hallinnoitavia varoja 3,9 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 300. Koko ryhmällä on suoraan ja välillisesti noin 30 000 asiakkuutta. Taaleritehdas Oyj:llä on 1 700 osakkeenomistajaa. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: 

www.taaleritehdas.fi
www.fellowfinance.fi

Taaleritehdas Twitterissä

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleritehdas myy Biotehdas-ketjun Gasumille
Seuraava
Taaleritehdas solmi merkittävän raamisopimuksen tuulivoimalatoimituksista