07.07.2022

TAALERI OYJ                       PÖRSSITIEDOTE                7.7.2022 KLO 18.45


Työ- ja elinkeinoministeriö hyväksynyt Ficolo Oy:n myynnin


Työ- ja elinkeinoministeriö on hyväksynyt Ficolo Oy:n myynnin Digital 9 Infrastructure plc:lle. Kauppa pyritään toteuttamaan heinäkuun aikana.

Taaleri tiedotti 25.4.2022 myyvänsä osuutensa Ficolo Oy:stä ja irtautuvansa Taaleri Datacenter Ky:stä, jonka kautta Taaleri ja sen kanssasijoittajat ovat omistaneet yhteensä 47 prosenttia Ficolo Oy:stä. Kauppahinta ilman velkoja ja käteisvaroja (enterprise value) on noin 135 miljoonaa euroa. Taaleri arvioi kirjaavansa kaupasta ja hallinnoimansa kanssasijoituksen tuottopalkkioista yhteensä noin 14 miljoonan euron tuotot vuoden kolmannella neljänneksellä.


Taaleri Oyj


Lisätietoja:
Pekka Samuelsson, salkunhoitaja, Taaleri Datacenter -kanssasijoitus, puh. 050 523 5834


Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,3 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

 

Siri Markula, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, 040 743 2177, siri.markula@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Muutos Taalerin johtoryhmässä
Seuraava
Taaleri julkistaa puolivuosikatsauksen tammi–kesäkuulta 2022 perjantaina 19.8.2022