Taaleri –konserni kunnioittaa yksityisyyttäsi ja on sitoutunut suojaamaan jakamasi henkilökohtaiset tiedot. Tässä tietosuojakäytännössä kerromme, kuinka henkilötietojasi kerätään ja käsitellään.

Mihin perustuen käsittelemme tietojasi
Sähköpostitse, puhelimitse ja kasvokkain tapahtuva myynti ja markkinointi
Miten käsittelemme tietojasi
Mitä tietoa keräämme ja miksi
Mistä keräämme tietoa
Tietojen luovuttaminen ja siirtäminen
Kuinka kauan säilytämme tietojasi
Verkossa käytössä olevat tietosuojamenettelyt
Oikeutesi ja miten voit käyttää niitä
Tietojesi suojaaminen
Tietosuojaselosteen muuttaminen
Yhteystiedot tietosuojakysymyksissä

Mihin perustuen käsittelemme tietojasi

Tietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme. Kuluttajana, sähköinen suoramarkkinointi perustuu suostumukseesi. Voit koska tahansa peruuttaa sähköiseen suoramarkkinointiin antamasi suostumuksen.

Sähköpostitse, puhelimitse ja kasvokkain tapahtuva myynti ja markkinointi

Miten käsittelemme tietojasi

Käsittelemme tietojasi Taalerin ja Taalerin tuotteiden ja palveluiden markkinointiin sinulle, jolla ei ole voimassaolevaa asiakassuhdetta Taaleri Varainhoito Oy:n kanssa tai edustamallesi yhteisölle, jolla ei ole voimassaolevaa asiakassuhdetta Taalerin kanssa. Markkinointitoimenpiteet voivat sisältää puhelimitse, sähköpostitse, kasvokkain tai kirjeitse tapahtuvaa myyntiä ja markkinointia. 

Oikeutettu etumme EI kata, emmekä siis käsittele tietojasi seuraavalla tavalla:  

  • tietojesi myynti kolmannelle osapuolelle: emme myy tietojasi kenellekään  
  • automaattinen päätöksenteko, mukaan lukien profilointi: tietojesi perusteella ei tehdä sellaista automaattista päätöksentekoa tai profilointia, jolla olisi vaikutus oikeuksiisi.

Mitä tietoa keräämme ja miksi

Keräämämme tiedot voivat yhteystietojesi lisäksi liittyä esimerkiksi varallisuuteesi, nykyisin käyttämiisi palveluntarjoajiin tai perhesuhteisiisi. 

Sähköpostiosoitteen keräämme voidaksemme olla sinuun yhteydessä sähköpostitse. Mikäli et anna sähköpostiosoitettasi ja suostumustasi sähköiseen markkinointiin, emme voi lähettää sinulle ajankohtaista tietoa Taalerista tai sen tuotteista ja palveluista

Puhelinnumerosi keräämme voidaksemme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai tekstiviestitse.

Lisäksi voimme kerätä lyhytaikaisesti muutakin tietoa. Jos esimerkiksi ilmoittaudut tapahtumaamme, voimme kysyä erikoisruokavaliotasi, mutta emme kuitenkaan säilytä tietoa pidempään kuin on tarpeen. 

Mistä keräämme tietoa

Keräämme tietoa julkisista lähteistä, sekä tietoa, jota itse annat meille, tai jonka taho, jolle olet antanut luvan luovuttaa tietosi Taalerille, antaa meille. Voimme saada päivityksiä yhteystietoihisi ulkopuoliselta toimijalta.

Tietojen luovuttaminen ja siirtäminen

Voimme luovuttaa tai siirtää tietojasi tilanteessa, jossa yhteistyökumppanimme suorittaa Taalerin lukuun tehtävää, joka on tietojesi keräämisen käyttötarkoituksen mukainen, tai käytämme ohjelmistoa, joka on toisen toimijan ylläpitämä. Kaikkien yhteistyökumppaneidemme kanssa on solmittu kirjallinen sopimus, jossa käsittelijän vastuu tietojesi käsittelystä on tarkkaan määritelty, ja jossa tietojesi käsittely on rajattu vain sopimuksen mukaiseen käsittelyyn. 
 
Emme pääsääntöisesti siirrä tai luovuta tietojasi EU-/ETA-alueen ulkopuolelle. Mikäli poikkeuksellisesti näin tekisimme, varmistamme sopimuksella, että tietosi ovat vähintään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimalla tasolla suojattu. 

Taaleri-konsernin sisällä voimme luovuttaa tietoa silloin, kun se on perusteltua. 

Emme koskaan myy tietojasi kenellekään. 

Kuinka kauan säilytämme tietojasi

Säilytämme tietojasi kunnes pyydät tietojesi poistamista, tai sitä ennen itse tulkitsemme, ettet enää halua olla markkinointimme kohteena. 

Siirry lukemaan: Verkossa käytössä olevat tietosuojamenettelyt 

Oikeutesi ja miten voit käyttää niitä

Kun et enää halua markkinointiamme 

Kun haluat peruuttaa suostumuksesi sähköpostitse tapahtuvaan suoramarkkinointiin, vastustaa tietojesi käsittelyä, rajoittaa sitä tai tulla unohdetuksi, voit valita seuraavista vaihtoehdoista:  

Poistuminen postituslistalta 

  • Jokaisessa lähettämässämme sähköpostiviestissämme on mahdollisuus poistua postituslistalta. Mikäli poistut sitä kautta, emme enää lähetä sinulle mitään postituslistan sähköpostia. 
  • Vaihtoehtoisesti voit lähettää lyhyen viestin osoitteeseen info@taaleri.com, jossa kerrot haluavasi poistua postituslistaltamme.
  • Mikäli poistut postituslistaltamme, voimme edelleen ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse tai lähettää kirjepostia tai yksilöllistä sähköpostia 

Puhelinmarkkinoinnin kieltäminen 

Lähetä lyhyt viesti info@taaleri.com tai soita 0800 552 135 ja kerro, ettet halua meidän tavoittelevan sinua puhelimitse. Emme sen jälkeen enää soita sinulle, mutta voimme lähettää sähköpostia tai kirjepostia.

”Unohdetuksi tuleminen” tai tietojen käsittelyn rajoittaminen

Lähetä lyhyt viesti info@taaleri.com  ja kerro, että haluat rajoittaa tietojesi käsittelyä tai että et halua ollenkaan olla markkinointimme kohteena. Noudatamme pyyntöäsi.

Kun haluat korjata sinua koskevan virheellisen tiedon

Teemme parhaamme pitääksemme tietosi ajan tasalla, mutta mikäli huomaat tiedoissasi virheitä, otathan yhteyttä info@taaleri.com, niin korjaamme tietosi. 

Kun haluat tietää, käsittelemmekö tietojasi 

Kun haluat tietää, käsittelemmekö tietojasi ja mitä tietoa meillä on sinusta, lähetä lyhyt viesti info@taaleri.com, ja pyydä saada nähdä tietosi. Vastaamme pyyntöösi mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään 30 vrk kuluessa. 

Valitus viranomaiselle 

Jos koet, että tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi on loukattu Taalerin toimesta, sinulla on oikeus tehdä Tietosuojavaltuutetun toimistoon valitus asiasta. 

Tietojesi suojaaminen

Yksityisyytesi on meille tärkeää. Taaleri suojaa henkilökohtaisia tietojasi kohtuullisin fyysisin, teknisin ja organisatorisin toimenpitein estääkseen henkilökohtaisten tietojen luvattoman käytön ja käsittelyn, sekä luvattoman tai vahingossa tapahtuvan häviämisen, tuhoutumisen tai vahingoittumisen. Tällaisia toimenpiteitä ovat mm. seuraavat: 

  • tietosi ovat saatavilla vain niille konsernimme työntekijöille, joilla on työtehtäviensä perusteella siihen oikeutus 
  • henkilöstön kattava tietosuoja-koulutus
  • tietojen tekninen suojaaminen, mm. palomuurein  

Tietosuojaselosteen muuttaminen

Tässä selosteessa esitetyt käsittelytapamme voivat toimintamme kehittyessä saada uudenlaisia muotoja, ja siten tätä tietosuojakäytäntöä voidaan muuttaa. Pidämme tämän selosteen ajan tasalla, joten kehotamme sinua aika-ajoin lukemaan sen sisällön. 

Yhteystiedot tietosuojakysymyksissä

Rekisterinpitäjä: Taaleri Varainhoito Oy, Kasarmikatu 21 B, 00130 Helsinki, puh 0800 552 135, email info@taaleri.com

Tietosuojavastaava: Maarit Hannula, Taaleri-konserni, Kasarmikatu 21 B, 00130 Helsinki, puh 040 5384 101, email maarit.hannula (at) taaleri.com

Tietosuojaseloste, asiakasrekisteri