14.06.2018

Aalto Shipping Company on saavuttanut tärkeän virstanpylvään. Yhtiön omistamat laivat m/s Veendiep ja m/s Voornediep, alkuperin Hollannin lipun alla purjehtineet laivat, ovat uudelleen nimetty m/s Auroraksi sekä m/s Bothniaksi. Samalla alukset ovat rekisteröity Suomeen kotipaikkanaan Turku.

Alukset ovat keskenään sisarlaivoja ja ne on rakennettu Hollannissa vuonna 2002. Alusten lastikantavuus on 7 750 tonnia (dwt), ja kokonaispituus noin 120 metriä. Jääluokkavaatimuksen 1 A kuivalastilaivat pystyvät operoimaan vaikeissakin jääolosuhteissa vuoden ympäri ja alukset ovat hyvin energiatehokkaita polttoaineenkulutuksen suhteen. Varustamo on jo aikarahdannut ne useammaksi vuodeksi eteenpäin.

”On erityisen hienoa että olemme palauttaneet tonnistoa suomalaisiin käsiin, sillä alukset liikennöivät suomalaisen päällystön johdolla”, toteaa Aalto Shipping Company Oy:n toimitusjohtaja Tatu Laurila.

"Vi är speciellt glada då vi kunnat öka tonnage som seglar under finländskt flagg, eftersom fartygen förs under finskt befäl", säger Tatu Laurila, VD för Aalto Shipping Company Ltd.

Suomalainen Aalto Shipping Company -varustamo aloitti toimintansa keväällä 2018. Taaleri on pääomittanut omistuksensa Aalto Shipping Company -varustamossa kanssasijoittamisen konseptillaan, jossa yhtiö sijoittaa asiakkaidensa rinnalla omasta taseestaan. Taaleri asiakkaineen omistaa varustamon yhdessä toimivan johdon kanssa.

Liitteenä:

  • m/s Bothnia -aluksen päällikkö merikapteeni Anssi Partio nostaa ensimmäistä kertaa Suomen lippua yhdessä Aalto Shipping Companyn Fleet Manager Matti Jerkkolan kanssa Espanjan Pasajesin satamassa 7.6.2018.
  • m/s Bothnia -aluksen päällikkö merikapteeni Anssi Partio Espanjan Pasajesin satamassa 7.6.2018, kun alus on liputettu Suomeen.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Tatu Laurila, Aalto Shipping Company Ltd, 040 567 8828, tatu.laurila@aaltoshipping.com

Johtaja Jorma Alanne, Taaleri Sijoitus Oy, 050 68 865, jorma.alanne@taaleri.com

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja ja Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia.

Taalerilla oli joulukuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 400. Taaleri Oyj:llä on noin 3 900 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

Liitteet

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri tuoteyhteistyöhön Säästöpankkiryhmän kanssa
Seuraava
Garantian pääomavaatimuksen korotus on vahvistettu