17.02.2016

Nykyinen tapa tehdä jalkapalloa Suomessa ei tule jatkossa riittämään, ja rakenteelliset muutokset ovat hitaita. HJK:n strategia lähteekin siitä, ettei pikavoittoja ole. Ainoa tapa nostaa merkittävästi ja pitkäkestoisesti suomalaista jalkapalloa on kehittää oma nuorisotoiminta kansainväliselle tasolle. HJK:n Akatemia on Suomessa ensimmäinen ammattimainen ponnistus, jossa rakennetaan väylä Euroopan kentille. Finanssitalo Taaleri on mahdollistamassa taloudellisesti HJK Akatemian kehittämisen.

”Kotimainen perustoiminta ei tuota pelaajille ja seuralle järkevän kokoluokan mahdollisuuksia siihen tehtäviin satsauksiin nähden. Siksi nuorisotoiminnasta lähtien pitää pystyä asettamaan rima kansainväliselle tasolle. Pelaajien saaminen ulkomaisiin seuroihin on siihen satsaavien perheiden ja seuran etu”, HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen kiteyttää.

”Muissa Pohjoismaissa tämä on nähty, ja siinä on onnistuttu huomattavasti Suomea paremmin. Olemme systemaattisesti tehneet tähän panostuksia. Nyt Taalerin yhteistyökumppaniksi tulon myötä meillä on syytä odottaa huomattavasti parempia tuloksia kaikille jo seuraavan kolmen vuoden sisällä.”

Eurooppalaisilla pelaajamarkkinoilla Suomi kuuluu reuna-alueisiin. Monet reuna-alueen seurat tienaavat hyvin myymällä pelaajia ydinalueille, kuten Englantiin, Espanjaan, Saksaan, Italiaan ja Ranskaan. Esimerkiksi FC København ansaitsi 2012–2013 13,2 miljoonaa. Toisaalta kotimaisessa sarjassa Suomen ylivoimaisesti menestynein ja suurimmalla pelaajabudjetilla toimiva seura HJK:kaan ei voi kilpailla pelaajista Euroopan siirtomarkkinoilla.

”HJK on systemaattisesti panostanut viime vuodet olosuhteisiin ja nuorisovalmennukseen sekä pitkäjänteiseen valmennuslinjaan. Sama pätee pelaajiin ja heidän perheisiinsä. Monet panostavat merkittävästi jalkapalloilijan matkaan, mutta satsauksiin nähden merkittävät palkinnot tulevat vasta kansainvälisestä urasta”, Muurinen linjaa.

HJK Akatemian tarkoitus on olla paras reitti nuorelle jalkapalloon panostavalle pelaajalle toteuttaa unelmansa. Tarpeeksi varhain aloitettu laadukas työ nuorten kanssa parantaa merkittävästi mahdollisuutta päästä kotimaisen sarjan kautta Euroopan kovimpiin sarjoihin. Jo nyt HJK:n kautta nousee eniten nuoria maajoukkueisiin ja omaan Veikkausliigaan, ja HJK on merkittävä eurooppalainen kasvattajaseura.

”Mielestämme tämä ei ole vielä riittävää, vaan haluamme nostaa toimintaa koko ajan uudelle tasolle. HJK Akatemian erityisosaajien määrä ja tekemisen laatu kasvavat merkittävästi panostusten seurauksena. Kaikki perustuu todennettuun valmennus tietoon. D12–B17-ikäisille tämä on ensimmäinen kansainvälisen mallin mukainen jalkapalloilijan ammattiin valmistava opinahjo Suomessa”, HJK Akatemiasta vastaava valmennuspäällikkö Erkki Valla kiteyttää.

Taaleri ja HJK ovat solmineet kolmivuotisen sopimuksen Akatemian tukemiseksi taloudellisesti. Taalerin panostus kolmelle vuodelle on 90 000 euroa. Varat kohdennetaan Akatemian B-ikäluokkaan.

”Harvalla alalla tehdään näin merkittäviä panostuksia jo nuorena varsin pienin uraodotuksin. On vähintä, että perheiden ja seuran tuotto-odotus panostuksiin nähden on järkevä ja viitekehys tukee onnistumisen mahdollisuutta. Taaleri haluaa olla mahdollistamassa sekä nuorten unelmien toteuttamista että suuremmassa kuvassa suomalaisen erityisosaamisen kansainvälistymistä. Vaikka panostuksemme on osa yhteiskuntavastuutamme, näemme tällä markkinalla myös hyvät kasvuodotukset”, Taalerin varatoimitusjohtaja Karri Haaparinne toteaa.

HJK ry
Taaleri Oyj

Lisätietoja antavat:

Timo Muurinen, toiminnanjohtaja, HJK ry, p. 050 5438082
Erkki Valla, valmennuspäällikkö HJK ry, p. 040 53117812
Karri Haaparinne, varatoimitusjohtaja, Taaleri Oyj, p. 040 519 0441
Sari Mikkonen-Mannila, markkinointijohtaja, HJK Oy, p. 050 387 8308
Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, Taaleri Oyj, p. 040 504 3321

 

HJK on Suomen menestynein jalkapalloseura, joka on tehnyt jo yli 100 vuotta pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä suomalaisen jalkapalloilun kehittämiseksi. HJK ry:ssä tyttöjen ja poikien on mahdollisuus oman mielenkiintonsa mukaan harrastaa jalkapalloa pelkästä pelaamisen ilosta tai pyrkiä kehittymään yksilönä kansainväliselle huipulle saakka. Seuran visiona on olla Pohjoismaiden paras junioriseura, missiona tarjota parhaat puitteet kehittymiselle ja harrastamiselle kaikilla tasoilla.

 

Taaleri on ryhmä, joka on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Taaleri tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleri-konserni koostuu emoyhtiö Taaleri Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Sijoitus Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oy, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa.

Taalerilla oli kesäkuun 2015 lopussa hallinnoitavia varoja 3,9 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 300. Koko ryhmällä on suoraan ja välillisesti noin 30 000 asiakkuutta. Taaleri Oyj:llä on 1 700 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleritehdas muuttuu Taaleriksi ja avautuu myös säästäjille
Seuraava
Taaleri Oyj:n tilinpäätöstiedote julkaistaan tänään klo 11