21.09.2017

Helsinki, 2017-09-21 07:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

TAALERI OYJ            LEHDISTÖTIEDOTE             21.9.2017

Taaleri ja Pontos ostavat enemmistön datakeskusyhtiö Ficolosta

Pääkaupunkiseudulle suunnitellaan 50 miljoonan euron datakeskusta

Finanssitalo Taaleri sekä kiinteistö- ja pääomasijoitusyhtiö Pontos lähtevät yhdessä konesaliyhtiö Ficolon kanssa kehittämään merkittävää datakeskushanketta pääkaupunkiseudulle. Tulevan investoinnin suuruusluokka on yhteensä noin 50 miljoonaa euroa. Investoinnin tekee Ficolo Oy, josta Taaleri ja Pontos ovat nyt hankkineet tasaosuuksin noin 80 prosentin osuuden 5,7 miljoonalla eurolla. Toimiva johto omistaa 20 prosenttia Ficolosta.

Pääkaupunkiseudulle suunniteltava datakeskus on laajuudeltaan noin 10 megawattia. Sen palvelut on tarkoitettu dataoperaattoreille ja yrityksille, jotka tarvitsevat joko konesalitilaa omille palvelimilleen tai palvelintilaa pilvipalveluilleen. Investointi pyritään käynnistämään vuoden 2018 alkupuolella. Myös Ficolon nykyistä datakeskusta Ulvilassa tullaan laajentamaan.

”Uusi datakeskus rakentuu Ficolon vahvalle osaamiselle ja käytännössä koetellulle palvelukonseptille. Ficolon osto on alku laajemmalle hankkeelle, jossa rakennutamme datakeskuskapasiteettia pääkaupunkiseudulle. Tavoitteenamme on olla merkittävä datakeskus suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaille. Mahdollistamme nykyaikaisen konesalitilan ja kilpailukykyisen serverikapasiteetin palveluoperaattoreille”, Pontoksen toimitusjohtaja Timo Kokkila kertoo.

Ficolo tarjoaa asiakkailleen kaikki globaalien pilvipalveluiden tuottamiseen vaadittavat palvelukomponentit laitetilasta ja yhteyksistä huippuluokan tietoturvaratkaisuihin, kustannustehokkaalla tukkuhinnoittelulla.

”Tämä on selkeästi suomalainen hanke, johon toivomme mukaan kotimaisia operaattoreita ja yrityksiä. Sen sijaan, että kukin rakentaa omaa kapasiteettia, keskittäminen uuteen kotimaiseen datakeskukseen tuo kaikille toimijoille synergiaetuja ja vahvistaa suomalaista osaamista”, Ficolon toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

Suomi on ihanteellinen paikka datakeskuksille sekä ilmaston, energian saannin että maaperän vakauden vuoksi, mikä alentaa operointikustannuksia. Lisäksi Suomi sijaitsee optimaalisesti Euroopan ja Aasian välillä ajatellen mannertenvälisiä tietoliikenteen valtaväyliä. Datakeskus täyttää globaalien toimijoiden kriteerit ja vastikään rakennetut C-Lion-merikaapeliyhteydet sekä suunnitteilla oleva Koillisväylän kaapeli varmistavat yhteydet kansainvälisiin yhteyspisteisiin Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

”Rakennettava datakeskus on osa teollista internetiä, mikä on edellytyksenä tulevaisuuden laajojen infrastruktuureiden kehittämiselle. Esimerkkinä tällaisesta ovat liikenneverkon tarvitsemat tietoliikennerakenteet. Datakeskus on myös merkittävä lämmöntuottaja, mikä hyödynnetään energiantuotannossa. Lämmöntuotto on hyvin linjassa Taalerin uusiutuvan energian strategian kanssa”, Taalerin toimitusjohtaja Juhani Elomaa toteaa.

Taalerin osalta investoinnissa pyritään hyödyntämään kanssasijoittamisen mallia, jossa Taaleri sijoittaa pääoman yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Taaleri Oyj

Pontos Oy

Ficolo Oy

 

Lisätietoja:

Seppo Ihalainen, toimitusjohtaja, Ficolo Oy, puh. 044 7744 300, seppo.ihalainen@ficolo.com
Timo Kokkila, toimitusjohtaja, Pontos Oy, puh. 010 239 6359, timo.kokkila@pontos.fi
Pekka Samuelsson, sijoitusjohtaja, Taaleri, puh. 050 523 5834, pekka.samuelsson@taaleri.com

Ficolo lyhyesti

Ficolo on Cloud Delivery -palveluihin erikoistunut konesaliyritys, jonka 8 500 neliön datakeskus sijaitsee Ulvilassa. Yritys on vahvassa kasvussa, sen tämän vuoden liikevaihdon arvioidaan kaksinkertaistuvan noin 6,0 miljoonaan euroon. Ficolon asiakkaina on lähes sata SaaS-palveluiden, pilvipalveluiden, IT-palveluiden ja IoT-palveluiden tuottajaa, joilla on maailmanlaajuisesti yhteensä kymmeniä miljoonia käyttäjiä.

www.ficolo.com.

Pontos lyhyesti

Pontos on suomalainen sijoitusyhtiö, joka toimii aktiivisena ja pitkäjänteisenä omistajana useilla kasvavilla toimialoilla ja alueilla. Pontos toimii Suomessa, Virossa, Liettuassa ja Portugalissa.

www.pontos.fi

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja markkinainformaatiota sijoittajille. 

Taalerilla oli kesäkuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,3 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 300. Taaleri Oyj:llä on yli 3 200 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa. 

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Ratinperän tuulipuistosta lisäkauppahinta Taalerille
Seuraava
Taaleri ja Vincit auttavat yhdessä koodareita työuran alkuun