03.12.2019

TAALERI OYJ                LEHDISTÖTIEDOTE      3.12.2019        KLO 12:00

Taaleri Aurinkotuuli I ‑rahasto rakentaa viimeisenä sijoituksenaan 14,4 MW:n tuulipuiston Ruotsiin

Taaleri Aurinkotuuli I ‑rahasto on aloittanut Målajordin 14,4 megawatin tuulipuiston rakentamisen Växjön kunnassa Etelä-Ruotsissa. Hanke on samalla rahaston viimeinen sijoitus.

Målajordin tuulipuisto koostuu kolmesta Nordex N149 voimalasta, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 14,4 megawattia ja vuotuinen sähköntuotanto noin 50 gigawattituntia. Tuulipuisto tuottaa riittävästi sähköä noin 5 000 kotitaloudelle, ja sen vuotuinen hiilidioksidikompensaatio on 6 000 tonnia.

Hankkeen yhteistyökumppani on BayWa r.e., joka on ollut mukana jo hankkeen kehittämisvaiheessa, toimii projektin rakennuttajakonsulttina sekä jatkaa käytönvalvojana tuotantovaiheessa. Hanke on luonteva jatke Taaleri Energian nykyiselle yhteistyölle BayWa r.e:n kanssa. Yhteistyö alkoi Aurinkotuuli I ‑rahaston edellisestä investoinnista Ruotsiin eli Slagerydin 23,4 megawatin tuulipuistosta, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Målajordin tuulipuistosta. Taaleri Energian tekninen tiimi huolehtii tuulipuiston tuotannon seurannasta ja analysoinnista. Nordex vastaa voimaloiden ylläpidosta 25-vuotisen huoltosopimuksen mukaisesti. Målajordin tuulipuiston tuotanto käynnistyy vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri Aurinkotuuli I ‑rahaston viimeiseen sijoitukseen. Tämä verrattain pieni ruotsalainen tuulipuisto täydentää rahaston nykyistä portfoliota erinomaisesti. Rahaston kaikki tuotantolaitokset ovat nyt joko rakenteilla tai tuotannossa”, Taaleri Energian toimitusjohtaja Kai Rintala toteaa.

Tietoa Taaleri Aurinkotuuli I- ja Aurinkotuuli II ‑rahastoista
Taaleri Aurinkotuuli I ‑rahasto on investoinut neljään teollisen mittakaavan tuulivoima- ja aurinkoenergiahankkeeseen Euroopassa ja kehittyvillä markkinoilla, ja sen koko pääoma on nyt allokoitu.

Taaleri Aurinkotuuli II ‑rahasto sijoittaa teollisen mittakaavan tuulivoima- ja aurinkoenergiahankkeisiin. Sijoitukset hajautetaan enimmäkseen rakennusvaiheen hankkeisiin Euroopassa (n. 80 %) ja Yhdysvalloissa (n. 20 %). Taaleri Aurinkotuuli II tulee rahoittamaan noin 850 MW uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia, mikä kompensoi vuosittain yli miljoona tonnia hiilidioksidipäästöjä tuotantolaitosten yli 25-vuotisen elinkaaren aikana.

Taaleri Aurinkotuuli II ‑rahaston sijoittajia ovat Euroopan investointipankki, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Taaleri Oyj, Taaleri Energia ‑tiimi sekä laaja joukko eläkerahastoja, säätiöitä, lahjoitusrahastoja ja omaisuudenhoitoyhteisöjä.

Tietoa Taaleri Energiasta
Taaleri Energia on suomalainen uusiutuvan energian hankekehittäjä ja rahastonhoitaja. Yhtiöllä on yksi Euroopan suurimmista tuulivoimaan ja aurinkoenergiaan keskittyvistä sijoitustiimeistä. Taaleri Energia hallinnoi 1,6 GW:n tuuli- ja aurinkosähköportfoliota ja on Suomen tuulivoimamarkkinoiden suurin pääomasijoittaja. Yhtiö hallinnoi Suomessa 110 tuulivoimalaa, jotka tuottavat noin yhden prosentin koko maan sähköstä.

Taaleri Energia on osa Taaleri-konsernia.
www.taalerienergia.com

Tietoa BayWa r.e:stä
BayWa r.e on johtava uusiutuvan energian maailmanlaajuinen rakennuttaja, palveluntarjoaja, tukkumyyjä ja energiaratkaisujen tarjoaja. Liikevaihdoltaan noin 16 miljardin euron BayWa Group ‑konserniin kuuluva BayWa r.e. hakee ahkerasti uusia ratkaisuja, vie teknologiaa eteenpäin ja muovaa aktiivisena toimijana energia-alan tulevaisuutta.
https://www.baywa-re.com/en/

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja antavat:
Kai Rintala, toimitusjohtaja, Taaleri Energia, 040 162 5711, kai.rintala@taaleri.com
Stephen Ross, Head of Investor Relations, Taaleri Energia, 040 733 7789, stephen.ross@taaleri.com

Ei julkaistavaksi, julkistettavaksi tai jaettavaksi Yhdysvalloissa tai millään muulla lainkäyttöalueella, jossa julkaisu, julkistaminen tai jakelu olisi sovellettavan lain vastaista tai edellyttäisi rekisteröitymistä tai muita toimia.

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Lisäksi konserni tekee sijoituksia omasta taseestaan. 

Taalerilla oli kesäkuun 2019 lopussa hallinnoitavia varoja 6,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 5 300. Taaleri Oyj:llä on noin 4 300 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.taalerivarainhoito.com
www.taalerienergia.com
www.taalerikapitaali.com
www.garantia.fi
www.fellowfinance.fi

Taaleri Twitterissä

 Sophie Jolly, Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 828 7317, sophie.jolly@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Lombard International Assurance S.A.:n osakeomistus Taalerista on laskenut alle 5 prosentin rajan
Seuraava
Taaleri Oyj:n koko vuoden 2019 liikevoittoprosentin arvioidaan olevan pitkän aikavälin tavoitteen mukaisesti vähintään 20 prosenttia, mutta tulee jäämään viime vuodesta