08.02.2018

Taaleri Energia on hankkinut 277 megawatin Truscott-Gilliland East -tuulivoimahankkeen hankeoikeudet Knoxin piirikunnasta Texasista. Hankkeen kokonaisinvestointi tulee olemaan noin 300 miljoonaa euroa. Taaleri Energia käynnistää hankkeen myötä hankekehitysliiketoimintansa Yhdysvalloissa.

”Näin merkittävä hanke on erinomainen lisä olemassa olevaan energiaportfolioomme. Truscott-Gilliland Eastin kaltaiset hankkeet ovat meille tyypillisesti yhteishankkeita useamman sijoittajan kesken. Haemme parhaillaan hankkeeseen oikeaa kumppania”, Taaleri Energian johtaja Kai Rintala toteaa.

Hankekehitystyö aloitetaan yhteistyössä alkuperäisien hanketoimijoiden NorthRenew’n ja Chermac Energy Corporationin kanssa. Kehitystyön seuraavassa vaiheessa kilpailutetaan ja valitaan hankkeen tuulivoimatoimittajat ja infrarakentajat.

Taaleri Energia rahoittaa hankekehitysvaiheen investoinnin omasta taseestaan. Hankekehitysvaiheen jälkeen Taalerin hallinnoiman rahaston on tarkoitus sijoittaa hankkeeseen yhdessä yhden tai useamman muun sijoittajan kanssa. Vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla Taaleri aloittaa neuvottelut hankkeen rakennusaikaisesta rahoituksesta.

Taaleri on tunnistanut Pohjois-Amerikan yhdeksi keskeiseksi kasvumarkkinaksi uusiutuvan energian tulevaisuutta silmällä pitäen. Yhdysvaltain aurinko- ja tuulivoima ovat yhdessä olleet maan nopeimmin kasvava energiasegmentti jo neljä vuotta peräkkäin.

”Aurinko- ja tuulienergian kustannustehokkuuden jatkuva parantuminen on johtanut siihen, että uusiutuvan energian rakentaminen on edullisempaa kuin hiileen ja maakaasuun perustuvan energiatuotannon rakentaminen. Sen vuoksi uusiutuvan energian tulevaisuus Yhdysvalloissa näyttää todella hyvältä. Tavoitteenamme on laajentaa toimintaamme Yhdysvalloissa uusilla hankkeilla vielä kuluvan vuoden aikana”, Rintala sanoo.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Kai Rintala, liiketoimintajohtaja, Taaleri Energia, puh. 040 162 5711, kai.rintala@taaleri.com

Taaleri Energia lyhyesti

Taaleri Energia on energiainfrastruktuurinkehittäjä ja sijoittaja, joka huolehtii infrastruktuurihankkeista koko niiden elinkaaren ajan. Tällä hetkellä Taaleri Energia rakennuttaa tai operoi yhteensä noin 750 megawatin uusiutuvan energian portfoliota Suomessa, Euroopassa ja Lähi-Idässä. Taaleri on Suomen toiseksi suurin tuulivoimaoperaattori 312 MW kokonaiskapasiteetillaan, joka tuottaa noin kaksi prosenttia Suomen vuotuisesta sähkönkulutuksesta. 

NorthRenew lyhyesti

NorthRenew on uuden sukupolven kehitysyhtiö, joka on erikoistunut uusiutuvan energian arvoa luovien yhteistyöhankkeiden varhaisiin sijoituksiin. NorthRenew’n tiimillä on monipuolinen kokemus teknologian eri sektoreista sekä maantieteellisistä alueista. Erityisesti yhtiöllä on osaamista aurinko-, tuuli-, biomassa-, kiertotalous-, maakaasu-, vesi- ja sähköenergiasta sekä sähkön-, kaasun- ja vedenjakelusta.

Chermac lyhyesti

Chermac Energy Corporation aloitti vuonna 1999 Yhdysvalloissa Oklahoman osavaltion uusiutuvan energian hankkeiden kehittämisen. Chermac on hankkinut tuulivoimaoikeudet runsaan 240 km² laajuisen alueeseen Harperin, Deweyn ja Texasin piirikunnissa Oklahomassa. Lisäksi Chermacilla on tuulivoimaoikeudet yli 200 km² alueeseen Texasin osavaltiossa.

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja markkinainformaatiota sijoittajille.

Taalerilla oli kesäkuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,3 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 300. Taaleri Oyj:llä on yli 3 200 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä

Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, taneli.hassinen@taaleri.com, puh. 040-5043321

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri kehittää asuntokohdetta Toronton pohjoispuolelle
Seuraava
Kutsu Taaleri Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen