07.03.2017

New York, 2017-03-07 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Taaleri on käynnistänyt neuvottelut pääomarahastojensa ensimmäisistä energia- ja kiinteistöhankkeista Pohjois-Amerikassa. Taaleri pyrkii käynnistämään lähivuosina Yhdysvalloissa ja Kanadassa tuulivoimahankkeita yhteensä noin 600 miljoonan euron arvosta. Taaleri kehittää myös asuntokohdetta Toronton pohjoispuolella.

”Nopeimmin uskomme hankkeiden etenevän Kanadan puolella. Esimerkiksi tuulivoimamarkkina Albertan provinssissa on houkutteleva. Neuvottelemme parhaillamme useiden hankkeiden kehittämisestä ja investoinneista. Neuvotteluja käydään tuulivoimahankkeista, joiden tuotantokapasiteetti on yhteensä yli 500 megawattia”, Taalerin toimitusjohtaja Juhani Elomaa sanoi Nasdaqissa New Yorkissa.

Albertan osavaltion tavoitteena on korvata vähintään kaksi kolmasosaa fossiilisesta energiatuotannostaan uusiutuvilla energialähteillä, joista tuulivoima on keskeisin. Tuuliolosuhteet preerialla, jota Albertan alueesta on valtaosa, ovat erityisen suotuisat tuulivoiman tuotannolle.

”Tällä hetkellä myös poliittiset tuulet suosivat uusiutuvan energian hankkeita ennemmin Kanadassa kuin Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa uusi hallinto epäröi edetä uusiutuvan energian politiikassa, vaikka kaksi kolmasosaa amerikkalaisista kannattaa fossiilisten energiamuotojen korvaamista uusiutuvilla lähteillä,” Elomaa totesi

”Meillä on pääomat jo sijoitettavissa, joten pystymme liikkumaan nopeasti sopivien hankkeiden tai hankesalkkujen löytyessä. Kanadan itäosien provinsseissa uusiutuvan energian markkinat ovat osin jo saturoituneet. Kaasu- ja öljyprovinssina tunnetussa Albertassa sen sijaan investoinnit vasta käynnistyvät.”

Taaleri perusti loppuvuonna kansainvälisiin aurinko- ja tuulienergialaitoksiin sijoittavan Taaleri Aurinkotuuli Ky -pääomarahaston. Tavoitteena on tehdä sijoituksia valikoidusti Eurooppaan, Intiaan, Afrikkaan ja Pohjois-Amerikkaan. Rahaston tavoitekoko on velkapääoma mukaan lukien noin 250–300 miljoonaa euroa ja rahaston toimikausi on kymmenen vuotta.

Aurinkoenergian globaalin tuotantokapasiteetin ennustetaan kasvavan tänä vuonna 28 prosenttia viime vuodesta ja 170 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Myös tuulivoiman tuotantokapasiteetin ennustetaan kasvavan voimakkaasti: 83 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

Taaleri perusti syyskuussa Energia-liiketoimintasegmentin, joka keskittyy ensisijaisesti uusiutuvan energian hankkeisiin. Aurinkotuuli-rahaston sijoitukset ja sijoituskohteisiin liittyvän teknisen valvonnan toteuttaa pääsääntöisesti Taalerin oma energiatiimi.

Taaleri on syksyn aikana solminut yhteistyösopimukset myös Wärtsilä Oyj:n ja ABB Oy:n kanssa. Wärtsilällä on kokemusta energialaitosten kokonaistoimituksista yli 170 maassa. ABB puolestaan on yksi maailman johtavista aurinkotuotantolaitosten laite- ja osaratkaisutoimittajista.

Asuntokohde Toronton pohjoispuolelle

Taaleri kehittää asuntokohdetta Barrien kaupungissa Kanadassa, sata kilometriä Torontosta pohjoiseen. Simcoe-järven rannalla sijaitseva Barrie on runsaan 160 000 asukkaan kaupunki, joka kuuluu Toronton talousalueeseen. Taalerin kehittämä hanke on kooltaan noin 25 000 kerrosneliömetriä.

”Tämä jatkaa tarkasti valikoitujen kansainvälisten kiinteistöhankkeidemme sarjaa. Meillä on jo Afrikassa useita kohteita, joissa tuotto-odotukset ovat selvästi eurooppalaista tasoa korkeampia. Etsimme tuottopotentiaalin kannalta ihanteellisimmat hankkeet, joissa pystymme tarjoamaan sekä osaamista että pääomia”, Juhani Elomaa perusteli.

Taalerin hallinnoima pääomarahasto on sijoittanut noin 40 miljoonaa euroa myös Itä-Afrikan nopeasti kehittyvien metropolien kiinteistökohteisiin sijoitustoiminnan kansainvälistymisen ensimmäisessä vaiheessa. Tänä keväänä avautuu jo toinen Afrikkaan sijoittava kiinteistörahasto.

Taaleri Oyj
Viestintä

Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com (aikaerosta johtuen kyselyihin vastataan klo 13 alkaen)

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja mediasisältöjä sijoittajille. 

Taalerilla oli vuoden 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,8 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 900. Taaleri Oyj:llä on noin 2 700 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Jussi Ojanen Naps Solar –konsernin johtoon
Seuraava
Taaleri Oyj:n tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 julkaistu