25.10.2021

TAALERI OYJ                PÖRSSITIEDOTE                25.10.2021 klo 9.45

Taaleri Oyj:n toimitusjohtaja vaihtuu – uudeksi toimitusjohtajaksi Peter Ramsay

Taaleri Oyj:n toimitusjohtaja Robin Lindahl jättää tehtävänsä, ja yhtiön hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Peter Ramsayn. Lindahl jää välittömästi pois yhtiön operatiivisesta johdosta.

Ramsay aloittaa toimitusjohtajana 1.12.2021. Hän on ollut Taalerin hallituksen jäsen maaliskuusta 2021 lähtien, ja hän eroaa tästä tehtävästä välittömästi. Ramsay (syntynyt 1967) on työskennellyt viimeksi perheyhtiö Veikko Laine Oy:n sijoitus- ja talousjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Sitä ennen hän toimi FIM Oyj:ssä konsernin toimitusjohtajana ja sijoitusjohtajana. Ramsay on toiminut kaikkiaan 30 vuoden ajan monipuolisissa finanssi- ja sijoitusalan johto- ja asiantuntijatehtävissä.

Taalerin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 25.10. alkaen on nimitetty yhtiön entinen varatoimitusjohtaja ja Taalerin perustajiin kuuluva Karri Haaparinne.

Taalerin hallitus kiittää Robin Lindahlia yhtiön strategian terävöittämisestä ja muutoksen käynnistämisestä. Hallitus katsoo, että yhtiö on edennyt varainhoitoliiketoiminnan myynnin ja strategian uudistamisen myötä uuteen vaiheeseen, ja se näkee Peter Ramsayn olevan oikea henkilö johtamaan Taalerin uudistetun strategian toimeenpanoa.

”Kiitän koko hallituksen puolesta Robinia hyvästä yhteistyöstä. Yhtiö on hänen toimitusjohtaja-aikanaan käynyt läpi ison muutoksen varainhoitotalosta yhtiöksi, joka keskittyy kestävää kehitystä edistäviin sijoituskohteisiin ja pääomarahastoihin. Toivotan hänelle menestystä tulevaan”, sanoo Taalerin hallituksen puheenjohtaja Juhani Elomaa.

”Taalerin kunnianhimoiset kasvutavoitteet ja visio kestävän kehityksen edelläkävijänä tarjoavat innostavan haasteen”, sanoo Peter Ramsay. ”Tehtävämme – pääomien ohjaaminen tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan – kestää aikaa ja pyrkii ratkaisemaan aikamme suuria kysymyksiä. Se luo työllemme merkityksellisyyttä, joka ulottuu kauas Taalerin ulkopuolelle.”

Helsinki, 25.10.2021
Taaleri Oyj
Hallitus

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Juhani Elomaa, puh. 040 778 9020

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI). Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen, bioteollisuuden ja infran liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,1 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

Siri Markula, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, puh. 040 743 2177, siri.markula@taaleri.com


 

 

 

 


« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin osakkeenomistajien nimitystoimikunnan kokoonpano
Seuraava
Taaleri-konserni ei ole enää rahoitus- ja vakuutusryhmittymä