04.11.2016

Helsinki, 2016-11-04 11:34 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Taalerin kiinteistökehitysrahasto rakennuttaa ainutlaatuisen Meander-nimisen asuintalon Helsingin Töölöön Taivallahden kortteliin, jossa on aiemmin toiminut muun muassa Kaartin pataljoona. Uuden talon ja ympäristön on suunnitellut yhdysvaltalainen arkkitehti Steven Holl, joka on suunnitellut myös nykytaiteen museon Kiasman Helsingin ydinkeskustassa.

”Helsingillä on tietysti Kiasman ansioista sydämessäni erityinen sija. Keskusta rakentuu arkkitehtonisesti vähin erin kiinnostavaksi kokonaisuudeksi. Meander sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin ytimestä.  Asuinrakennuksen tehtävänä on sommitella historiallista korttelia. Materiaaleina puu ja lasi saavat rakennuksen muodot elämään ja olemaan vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa”, Steven Holl sanoo.

Steven Hollin arkkitehtitoimisto valikoitui kohteen suunnittelijaksi kilpailun kautta kymmenen vuotta sitten. Suunnitelmaa kuvailtiin aikanaan voimakkaaksi ja omintakeiseksi sekä veistokselliseksi ja komeaksi.

”Hanke on ollut pysähdyksissä pitkään asuntomarkkinoiden heikosta kysynnästä johtuen. Nyt kysyntä tämän tyyppisille asunnoille on selvästi kasvussa. Onhan Meander suunnittelultaan ainutlaatuinen ja sijainniltaan erinomainen Helsingin kantakaupungin alueella, missä ei juuri uudistuotantoa ole tarjolla”, Taalerin kiinteistörahastoista vastaava johtaja Jouni Alho sanoo.

Asuintaloon valmistuu noin 90 asuntoa 2-7 kerrokseen. Asuntokoot vaihtelevat 30 m2–180 m2, yksiöistä viiden huoneen asuntoihin. Talon huoneistot ovat pääosin uniikkeja, toisistaan poikkeavia asuntoja. Ensimmäiseen kerrokseen on tulossa kahden kerroksen korkuisia loft-asuntoja ja ylimmän kerroksen huoneistoihin jopa yli kuuden metrin huonekorkeus. Kaikissa asunnoissa on parveke. Autopaikat rakennetaan maan alle. Asuntojen neliöhinta-arvio on 8 000–14 000 euroa.

Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon energiatehokkuus modernilla tavalla. Kiinteistössä on tarkoitus hyödyntää muun muassa viherkattoa, maalämpöä- ja viilennystä sekä sähkön tuotantoa aurinkopaneeleilla.

Asuntokohteen rakennuttamisesta vastaa Asuntoverstas Kiinteistökehitys. Pääurakoitsijana toimii rakennusliike Fira. Suunnittelusta vastaa Steven Holl Architects, apunaan Ark-House Arkkitehdit pääarkkitehtinä Pentti Kareoja. Asuntojen myynnin hoitaa Huoneistokeskus ja ennakkomarkkinoinnin on tarkoitus alkaa vuoden loppuun mennessä.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Jouni Alho, johtaja, kiinteistörahastot, Taaleri, puh. 050 305 4104

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy -konserni, Taaleri Sijoitus Oy -konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa osakeanalyysejä ja sijoitusinformaatiota.

taneli.hassinen@taaleri.comTaalerilla oli kesäkuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,2 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 600. Taaleri Oyj:llä on noin 2 600 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin ja Nowasten investoinneilla kierrätyslaitokset Nokialle
Seuraava
FinnFleetin ja Taaleri yhteistyöhön laivojen aikarahtauksessa