04.11.2016

Helsinki, 2016-11-04 08:02 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Taaleri ja Nowaste Oy käynnistävät kiertotalousinvestoinnit Eco Industrial Parkiin Nokialle. Tulevaisuudessa käytöstä poistetut autonrenkaat ja kierrätysmuovit jalostuvat uusiksi resurssifiksuiksi tuotteiksi. Suomessa poistuu käytöstä vuosittain noin 50 000 tonnia renkaita. Maailmassa renkaita kuluu noin 12,5 miljoonaa tonnia vuodessa. Suurin osa renkaista päätyy maailmalla yhä kaatopaikoille.

”Käytetyt autonrenkaat ovat olleet jäte-erä, jolle ei ole ollut olemassa fiksua kierrätysmuotoa. Haluamme osoittaa Nokialla kierrätyskonseptimme toimivuuden, minkä jälkeen voimme laajentaa toimintaa Suomessa ja maailmalla”, Taalerin Kiertotalous-rahastosta vastaava sijoitusjohtaja Tero Luoma toteaa.

Rakennustyöt vierekkäisillä tonteilla Nokian Kolmenkulman teollisuusalueella ovat käynnistyneet uudentyyppisen kumi- ja muovijalostamokokonaisuuden toteuttamiseksi. Nokialainen kasvuyritys Nowaste Oy investoi alueelle käytöstä poistettujen autonrenkaiden ja kierrätysmuovien jalostuslaitoksen, ja Taalerin Kiertotalous-rahasto rakennuttaa alueelle pyrolyysilaitoksen, jossa vuosittain 7 500 tonnia kierrätysraaka-ainetta muuntuu öljyksi, hiileksi, kaasuksi ja metalleiksi.

Investointien yhteisarvo on noin 5,5 miljoona euroa. Laitosten rakentaminen on käynnistynyt, ja ne aloittavat toimintansa kesällä 2017.

Kotimaisen teknologian referenssilaitos

Pyrolyysilaitoksen suunnittelusta ja teknologiasta vastaa salolainen Ecomation Oy. Ecomation on vuosien ajan kehittänyt pyrolyysikonseptiaan ratkaisemaan globaalia rengasjäteongelmaa. Nokialla toteutettava pyrolyysilaitos edustaa kehittynyttä pyrolyysitekniikkaa, jossa jatkuvatoiminen prosessi on energiatehokas ja helposti hallittavissa. Yhtiöllä on pilottilaitokset Salossa ja Savonlinnassa. Nokian laitos on yhtiön ensimmäinen täyden mittakaavan laitos. Laitoskokonaisuuden pääurakoitsijana toimii forssalainen Watrec Oy.

”Ecomationin Suomessa kehitetyllä teknologialla on jo tunnistettu olevan paljon kansainvälistä kysyntää. Nokian laitoksen myötä saamme kaivattua referenssiä, mikä avaa uusia vientimahdollisuuksia, ja kasvava kysyntä voidaan hyödyntää”, Ecomation Oy:n toimitusjohtaja Tommi Pajala kertoo.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Tero Luoma, sijoitusjohtaja, Taaleri, puh. 050 344 9993
Tommi Pajala, toimitusjohtaja Ecomation Oy, puh. 0400 785 058

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy -konserni, Taaleri Sijoitus Oy -konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa osakeanalyysejä ja sijoitusinformaatiota. 

Taalerilla oli kesäkuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,2 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 600. Taaleri Oyj:llä on noin 2 600 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri vauhdittamaan Naps Solarin kasvua
Seuraava
Taaleri rakennuttaa Steven Hollin suunnitteleman asuintalon Töölöön