03.01.2018

Taalerin kiertotalousrahasto ja TouchPoint Oy lähtevät yhdessä edistämään kiertotaloutta tekstiiliteollisuudessa. Taaleri Kiertotalous Ky-rahasto on hankkinut omistukseensa noin 49 prosentin osuuden TouchPoint Oy:stä. TouchPoint Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen tekstiilialan kiertotalousyhtiö. Yhtiö on edelläkävijä kierrätettyjen ja kierrätettävien työvaatteiden ja yrityslahjojen suunnittelussa, valmistuksessa, myynnissä ja markkinoinnissa. Yhtiön päätoimiala on työvaatemarkkinat.

”TouchPoint on arvomaailmaltaan aito kiertotalousyhtiö. Ekologisuus, kierrätettävyys, kestävyys ja design ovat tärkeitä trendejä työvaatemarkkinoilla ja yhtiö on tehnyt pitkäjänteistä työtä konseptiensa kehittämisessä. Yhtiöllä on osaava johto ja henkilökunta sekä erinomaiset asiakkaat ja vahvat kumppaniverkostot. Haluamme auttaa TouchPointia kasvamaan sekä kotimaassa että kumppanien kanssa kansainvälisesti”, kommentoi sijoitusjohtaja Tero Luoma Taalerilta.

”Tekstiiliteollisuus vastaa liki 20 prosentin osuutta teollisuuden päästöistä ja sen kokonaiskiertoketju tuotannosta käyttöön ja edelleen jätteeksi kuormittaa merkittävästi luonnonresursseja. Mahdollisuudet materiaalien uusiokäyttöön ovat suurilta osin hyödyntämättä. Meille TouchPointissa kiertotalous on erottuvan ja ympäristöarvoilta merkittävän toimintamallin perusta, jolla pystymme tarjoamaan vastuullisen toimitusketjun ja suljetun kierron työvaatteille, rakentaen samalla infraa vihreälle globaalille kasvulle”, TouchPointin yrittäjät Outi Luukko ja Carita Peltonen sanovat.

”Taaleri Kiertotalous Ky on meille luontevin mahdollinen partneri ja uskomme yhteistyön avaavan uutta näkemyksellisyyttä, asiaan vihkiytyneiden tahojen laajentuvaa verkostoa sekä kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia”, Outi Luukko ja Carita Peltonen toteavat.

Taaleri Kiertotalous Ky lyhyesti

Keväällä 2016 perustettu Taaleri Kiertotalous Ky on maailman ensimmäinen kiertotalouteen sijoittava pääomarahasto. Rahastolla on 360 osuudenomistajaa ja 40 miljoonan euron pääoma. Rahasto on sijoittanut kahdeksaan suomalaiseen kiertotalousyritykseen, eikä se tee enää sijoituksia uusiin yrityksiin.

Rahaston sijoituskohteet ovat Volter, Envera, OptiWatti, rengaskierrätysyhtiöt Suomen Kiertoketju sekä Ecomation, Chempolis, Etelä-Suomen Lämpöhuolto, Naps Systems ja Touchpoint. Taaleri on valittu kiertotalousrahastonsa ansiosta finalistiksi CNBC Awards Circular Economy -kilpailun Investor-sarjassa.  Kilpailun voittaja julkistetaan Davosin World Economic Forumissa tammikuussa.

Touchpoint lyhyesti

Vuonna 2008 perustettu suomalainen yritys, joka haluaa olla maailman vastuullisin työvaatevalmistaja. Se etsii aktiivisesti kaupallisia ratkaisuja tekstiilien kiertotalouteen yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. TouchPointin työvaatteita käyttävät mm. Hesburger, Viking Line, Finavia, AirPro, Yliopiston Apteekki, Royal-ravintolat, Scandic sekä Picnic-ketju. TouchPointilla on kaksi omaa valmisvaatemallistoa RAFLA ja juuri lanseerattu HEAL.

Lisätietoja www.touchpoint.fi

Lisätiedot:

Tero Luoma, sijoitusjohtaja, Taaleri Pääomarahastot Oy, 050 344 9993
Outi Luukko, toimitusjohtaja, Touchpoint Oy, 0400 406083

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja markkinainformaatiota sijoittajille.

Taalerilla oli kesäkuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,3 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 300. Taaleri Oyj:llä on yli 3 200 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä

Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, taneli.hassinen@taaleri.com, puh. 040-5043321

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin taloudellinen tiedottaminen ja yhtiökokous 2018
Seuraava
Taaleri mukaan Jordanian suurimpaan aurinkoenergiahankkeeseen