26.06.2023

TAALERI OYJ                     SIJOITTAJAUUTINEN                 26.6.2023 KLO 19.00


Taaleri toteutti menestyksekkäästi Taaleri Metsärahasto III:n myynnin


Taaleri Pääomarahastot Oy on toteuttanut menestyksekkäästi Taaleri Metsärahasto III Ky:n myynnin suomalaisen United Bankers Oyj:n hallinnoimalle rahastolle. Kauppakirja allekirjoitettiin 26.6.2023, ja kauppa on tarkoitus toteuttaa 30.6.2023. Kauppahintaa ei julkisteta.

Taalerin kiinteistöliiketoimintaan kuuluneen rahaston sijoittajat saavat sijoittamansa pääoman lähes kaksinkertaisesti takaisin, ja rahasto ylittää tuottotavoitteensa selvästi noin 10 prosentin IRR-tuotolla.

Rahaston irtautumisesta Taaleri-konsernille tuleva tuottopalkkio on yhteensä noin 3,5 miljoonaa euroa, josta 2,0 miljoonaa euroa on tuloutettu vuonna 2022. Kauppaan liittyy lisäkauppahinnan mahdollisuus. Taaleri on irtautunut onnistuneesti kaikista kolmesta metsärahastostaan.

Vuonna 2014 perustetun Taaleri Metsärahasto III Ky:n omistuksessa on yhteensä 11 metsäkiinteistökokonaisuutta, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on yli 7 000 hehtaaria. Metsäalueet sijaitsevat Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Pirkanmaalla.

Taaleri on pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Taaleri luo pääomarahastoillaan esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoimaa, fossiilisia luonnonvaroja korvaavia biopohjaisia tuotteita sekä kohtuuhintaisia ja energiatehokkaita vuokra-asuntoja. Konsernin hallinnoitavat varat ovat 2,5 miljardia euroa.


Lisätietoja:
Maarit Hannula, toimitusjohtaja, Taaleri Pääomarahastot Oy, 040 538 4101


Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,5 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Oyj – Johdon liiketoimet – Essi Sten
Seuraava
Taaleri SolarWind III -rahasto hankki uusiutuvan energian hankekehitysportfolion Taaleri Energialta, Taaleri-konsernille noin 8 miljoonan euron myyntivoitto