15.05.2017

Helsinki, 2017-05-15 10:31 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Taaleri vauhdittamaan OptiWatin kasvua

Taaleri Kiertotalous Ky -rahasto tekee sijoituksen Optiwatti-järjestelmän kehittäneeseen ja sitä markkinoivaan Opti Automation Oy:öön. Taaleri Kiertotalous ostaa osakkeita myös yhtiön aiemman vaiheen sijoittajilta. Järjestely on suuruudeltaan noin 3,8 miljoonaa euroa, minkä jälkeen Taalerin kiertotalousrahasto omistaa yhtiöstä noin 30 prosenttia.

”Yhtiön kasvutavoitteet ovat korkealla. Lähdemme mielenkiinnolla tukemaan niiden saavuttamista. Kauppa muodostaa samalla OptiWatin alkuvaiheen sijoittajille luontevan tavan irtautua yhtiöstä”, sanoo sijoituspäällikkö Pontus Oinonen Taalerilta.

OptiWatti on älykäs sähkönhallinnan ratkaisu, joka soveltuu ensisijaisesti sähkölämmitteisiin kiinteistöihin. OptiWatilla voidaan säästää jopa 40 prosenttia omakotitalon lämmityskuluissa pelkällä lämmityksen huonekohtaisella optimoinnilla. Ratkaisuun voi liittää myös muut kodin sähköä kuluttavat kohteet, kuten lämminvesivaraajan tai sähköauton latauksen.

Myös aurinkopaneelein tuotetun energian käyttöä voidaan optimoida. Asiakaskunnan laajentuessa tämä muodostaa samalla merkittävän säädettävän varavoiman, jolla on mahdollista tasoittaa sähköverkon kuormapiikkejä.

”Sähkön tuotannon optimoinnin lisäksi meitä kiinnostaa myös sen kulutuksen optimointi. Asiakkaan säästöpotentiaali on todennettu, ja ratkaisu on otettu hyvin vastaan markkinoilla. Olemme hyvin vakuuttuneita OptiWatin mahdollisuuksista kasvaa merkittäväksi toimijaksi alallaan”, Oinonen kertoo.

Vuonna 2013 perustettu yhtiö tavoittelee voimakasta kasvua niin suoramyynnillä kuin valikoitujen sähköyhtiökumppanuuksien kautta. Kerättävän rahoituksen ensisijaisena kohteena on kasvun tarvitsema käyttöpääoma sekä organisaation kehittäminen voimakkaan kasvutavoitteen mukaiseksi. Panostuksia lisätään sekä kotimaiseen että kansainväliseen liiketoimintaan.

”Taalerin avulla kykenemme varmistamaan kasvusuunnitelmamme toteuttamisen, palkkaamaan merkittävästi uusia osaajia sekä vauhdittamaan myynnin kasvua. Taaleri on vahva tekijä energia-alalla ja uskomme Taalerin kykyyn tukea yrityksemme kasvupolkua”, OptiAutomation Oy:n toimitusjohtaja Juha Marjeta sanoo.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätiedot:

Pontus Oinonen, sijoituspäällikkö, Taaleri, puh. 040 515 7751
Juha Marjeta, toimitusjohtaja, Opti Automation Oy, puh. 044 044 2000

OptiWatti lyhyesti

OptiWatti on kodin ja kiinteistöjen älykkääseen energianhallintaan ja optimointiin erikoistunut palvelu. Palvelun tuottajan, Opti Automation Oy:n vuoden 2016 liikevaihto oli 440 000 euroa ja henkilöstö 12.

www.optiwatti.fi

https://www.facebook.com/optiwatti/

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy -konserni, Taaleri Sijoitus Oy -konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja markkinainformaatiota sijoittajille.

Taalerilla oli joulukuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,8 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 900. Taaleri Oyj:llä on runsaat 2 8a00 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen ja hallituksen päätökset
Seuraava
Neljä suomalaista energiayhtiötä investoivat aurinkosähköön