27.06.2016

Helsinki, 2016-06-27 10:41 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Taalerin hallinnoima Taaleri Tuulitehdas II -pääomarahasto ja energiayhtiö Loiste Energia Oy laajentavat Suomussalmen tuulipuistoaan. Parhaillaan rakenteilla oleva 13 tuulivoimalan ja noin 75 miljoonan euron arvoinen tuulipuisto saa jatkoa. Alueelle rakennetaan kuusi tuulivoimalaa lisää. Lisäinvestoinnin arvo on noin 35 miljoonaa euroa. Uudet voimalat pystytetään ja sähköntuotanto käynnistyy kesän 2017 aikana.

Hanke on toinen vaihe vuonna 2014 Metsähallituksen kanssa sovitusta kaupasta, johon kuuluvat Kivivaara-Peuravaaran tuulivoimahankkeen lisäksi Pudasjärvellä sijaitseva Tolpanvaaran tuulivoimahanke. Aluehankkeen on kehittänyt Metsähallitus, jonka hallinnoimalla alueella tuulipuisto pääosin sijaitsee.

”Kyseessä on merkittävä investointi. Kokonaisuus tuo lisää elinvoimaa ja työllisyyttä alueelle. Tuulivoimalavalmistaja Nordex perustaa Hyrynsalmelle huoltopisteen, mikä luo useita pitkäaikaisia työpaikkoja. Yhteistyö alueellisen energiayhtiön kanssa luo parhaat edellytykset järkevälle uusiutuvan energian tuotannolle”, tuulivoimapäällikkö Erkki Kunnari Taalerilta sanoo.

Alueille suunnitellaan yhteensä 55 tuulivoimalaa, joiden sähköntuotannon teho on yhteensä 165 megawattia. Vuotuinen sähköenergian tuotanto on noin 595 GWh, joka vastaa noin 30 000 omakotitalon tai 170 000 kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkulutusta. Kivivaara-Peuravaaran hankealueelle suunnitellaan 33 voimalaa ja Tolpanvaaraan 22 voimalaa. Hankkeiden arvioidaan työllistävän elinkaarensa aikana yli 2000 henkilötyövuotta.

Pystytettävät voimalat toimittaa Nordex. Voimaloiden roottorin halkaisija tulee olemaan 131 metriä ja napakorkeus 144 metriä. Yksikköteholtaan voimalat ovat kolme megawattisia. Voimalat ovat markkinoiden hiljaisimpia ja soveltuvat äärimmäisen hyvin kylmiin olosuhteisiin. Maarakennus- ja alustatöistä vastaa rakennusyhtiö NCC.

Tuulitehdas II on Taalerin toinen tuulivoimaan sijoittava pääomarahasto, jonka sijoituskapasiteetti on noin 400 miljoonaa euroa. Kivivaara-Peuravaaran tuulipuiston kakkosvaiheen investoinnin myötä koko rahaston sijoituskapasiteetti tulee käyttöön. 

Taaleri avasi loppukeväästä kolmannen tuulivoimaan sijoittavan pääomarahaston, joka merkittiin täyteen lyhyessä ajassa.

Taaleri Oyj
Viestintä 

Lisätietoja:

Taaleri Oyj, tuulivoimapäällikkö Erkki Kunnari, puh 040 809 6840
Loiste Energia Oy, toimitusjohtaja Markku Ryymin, puh. 050 67 605

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleri-konserni koostuu emoyhtiö Taaleri Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Sijoitus Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Konsernissa on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa.

Taalerilla oli vuoden 2015 lopussa hallinnoitavia varoja 3,9 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 500. Taaleri Oyj:llä on yli 2 400 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: 

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

Loiste lyhyesti

Loiste-konserniin kuuluu useita yhtiöitä. Loisteella on Suomessa 200 000 asiakasta ja sähköverkkoa Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla. Yhtiöiden palveluksessa on yli 60 energia-alan osaajaa, jotka toimivat tiiviissä yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Vuonna 2015 Loiste-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 149 miljoonaa euroa. Loiste Sähköverkko Oy:llä on 58 400 sähkönkäyttöpaikkaa ja se vastaa verkkoalueellaan sähkön siirrosta, sähköverkon rakennuttamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta sekä näihin liittyvien palvelujen ostosta.

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, Taaleri Oyj
         Puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri perustaa uuden energiayhtiön ja laajentaa energiasektoriaan miljardiluokkaan
Seuraava
Taalerin liikevaihto kasvoi 12 prosenttia 34 miljoonaan euroon