13.12.2016

Helsinki, 2016-12-13 10:22 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Taaleri on perustanut yhteiskunnallisen asuntorahaston. Tavoitteena on tulevina vuosina rakennuttaa tuhansia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja suomalaisiin kasvukeskuksiin. Rahaston keskeisinä sijoittajina on yhteiskunnallisia toimijoita, kuten esimerkiksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL), Palvelualojen ammattiliitto (PAM), Ammattiliitto Pro ja Tehy.

”Tällaiselle rahastolle on laaja yhteiskunnallinen tarve. Asuntojen hinnat ja vuokrat nousevat tarjonnan puutteen vuoksi. Työvoiman liikkuvuus on heikkoa, sillä asumisen kalleus vaikeuttaa paikkakunnan vaihtoa. Erityisesti perheillä, yksin asuvilla, matalapalkka-aloilla työskentelevillä sekä muualta kasvukeskuksiin muuttavilla on vaikeuksia asunnon löytämisessä. Vastaamme yhdessä ammattiliittojen kanssa näihin asumisen ongelmiin tuomalla aidosti kohtuuhintaisia uusia vuokra-asuntoja, joita vuokramarkkinoilla eniten kaivataan”, Taalerin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Jouni Alho sanoo

Pitkän aikavälin tavoite on kerätä rahastoon noin 50 miljoonan euron pääoma. Yhdessä lainarahoituksen kanssa rahaston koko voisi kasvaa yli puoleen miljardiin euroon. Asuntojen määrä voisi siten nousta noin 3 000:een.

”Ensivaiheessa arvioimme rahaston pääoman suuruudeksi 15–20 miljoonaa euroa. Lainoitettuna rahasto voisi rakennuttaa runsaat 1000 asuntoa. Asuntokannan kasvattamiseen vaikuttaa se, minkälaista rahoitusta meillä on mahdollista saada. Pyrimme lainoittamaan merkittävän osan hankkeista ARA:n lainoilla.”

Asumisen rahoitus-ja kehittämiskeskuksen (ARA) tukilainoissa on valtion lainatakaus, mikä mahdollistaa yli 90 prosentin velkaosuuden käytön uudiskohteissa. Erityisesti alkuvaiheessa lainarahoitus haetaan muista lähteistä.

Taaleri Vuokrakoti Ky -rahaston toimikausi on kymmenen vuotta. Toimikautta voidaan jatkaa yhden tai useamman kerran. Rahaston vuotuinen tuottotavoite sijoittajille on noin 3,5–4,25 prosenttia. Rahaston rakennuttamien asuntojen vuokrataso vertautuu kunkin alueen tuetun asumisen hintatasoon.

”Asuntojen alempien vuokrien vuoksi sijoittajien saama tuotto on alle markkinatason. Se on kuitenkin nykyisessä markkinatilanteessa kohtuullinen verrattuna esimerkiksi talletusten, valtion lainojen sekä matalariskisten yrityslainojen tuottotasoihin. Myös me hoidamme rahastoa tavanomaista alemmalla palkkiolla. Tuottopalkkioita emme ota rahastosta lainkaan”, Alho toteaa

Uusien asuntojen tuotantokustannusten osalta tavoitteena on rakennuttaa asuntoja 2 500−3 000 euron neliöhinnalla. Asunnot rakennetaan käyttäen uusia rakennusmenetelmiä, kuten moduulirakentamista tai CLT-elementtejä. Rahastolla on tarkoitus myös kannustaa kuntia osallistumaan talkoisiin edullisen tonttimaan lisäämisellä.

”Tavoitteena on rakentaa koteja, joissa on tehokkaat asuntopohjat ja käytännölliset yleiset tilat yhteisölliseen asumiseen. Rakennettavissa asuinkiinteistöissä käytetään energiatehokkaita ratkaisuja, kuten aurinkosähköä, maa-, ilma- tai vesilämpöä sekä matalan sähkönkulutuksen kodinkoneita ja valaistusta”, Jouni Alho kertoo.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Jouni Alho, johtaja, kiinteistörahastot, puh. 050 305 4104, jouni.alho@taaleri.com
Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy -konserni, Taaleri Sijoitus Oy -konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa osakeanalyysejä ja sijoitusinformaatiota. 

Taalerilla oli kesäkuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,2 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 600. Taaleri Oyj:llä on noin 2 700 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Oyj:lle 70 milj. euron joukkovelkakirjalainaohjelma – Yhtiö suunnittelee ensimmäisen joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskua
Seuraava
Taaleri Oyj laskee liikkeeseen 35 miljoonan euron joukkovelkakirjan