08.03.2018

Aalto Shipping Company aloittaa operoinnin kahdella rahtialuksellaan

Uusi suomalainen Aalto Shipping Company -varustamo aloittaa toimintansa. Taaleri asiakkaineen omistaa varustamon yhdessä toimivan johdon kanssa. Aalto Shipping Company on hankkinut laivastoonsa kaksi nykyaikaista jäävahvistettua kuivalastilaivaa ja on aloittanut liikennöinnin niillä. Alukset siirtyvät Suomen lipun alle tulevien kuukausien aikana.

”Varustamohanke palauttaa tonnistoa suomalaisiin käsiin, sillä alukset tulevat liikennöimään suomalaisen päällystön johdolla. Nyt hankitut laivat ovat tuttuja Itämeren-kävijöitä, toinen niistä on aiemmin ollut Suomen paperiteollisuuden palveluksessa useita vuosia”, Aalto Shipping Company Oy:n toimitusjohtaja Tatu Laurila sanoo.

Kahden uuden aluksen nimeksi tulee Suomen lipun alla m/s ”Aurora” ja m/s ”Bothnia”. Nämä alukset ovat keskenään sisarlaivoja ja ne ovat rakennettu Hollannissa vuonna 2002. Alusten lastikantavuus on 7 750 tonnia (dwt). Alusten kokonaispituus on noin 120 metriä ja ovat hyvin energiatehokkaista polttoaineenkulutuksen suhteen.

Alukset täyttävät korkean suomalaisen jääluokkavaatimuksen 1A ja pystyvät operoimaan vaikeissakin jääolosuhteissa vuoden ympäri. Alukset soveltuvat monenlaisen rahdin kuljetukseen. Aalto Shipping Company on aikarahdannut ne useammaksi vuodeksi eteenpäin.

Taaleri on pääomittanut omistuksensa Aalto Shipping Company -varustamossa kanssasijoittamisen konseptillaan, jossa yhtiö sijoittaa asiakkaidensa rinnalla omasta taseestaan.

”Kotimainen varustamohankkeemme herätti asiakaskunnassamme heti suuren kiinnostuksen. Kanssasijoituksen mallissamme Taaleri kantaa omistamisen riskiä yhdessä asiakkaiden kanssa. Olemme saaneet hankkeeseen erittäin asiantuntevat vastuuhenkilöt”, johtaja Jorma Alanne Taalerista kertoo.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Tatu Laurila, toimitusjohtaja, Aalto Shipping Company Oy, puh. 040 567 8828, tatu.laurila@aaltoshipping.com
Jorma Alanne, johtaja, Taaleri, puh. 050 68 865, jorma.alanne@taaleri.com

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, Inderes Oy, joka tuottaa analyysejä ja markkinainformaatiota sijoittajille ja Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia.

Taalerilla oli joulukuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 400. Taaleri Oyj:llä on noin 3 900 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä

Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, taneli.hassinen@taaleri.com, puh. 040-5043321

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri vähentää omistustaan Inderesissä
Seuraava
Taaleri Oyj - Johdon liiketoimet