04.11.2015

Helsinki, 2015-11-04 11:59 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Vertaislainamarkkinat ja suorarahoitus kasvavat nopeasti Euroopassa, jossa Iso-Britannia näyttää tietä. Myös Suomessa säästäjät ja sijoittajat ovat alkaneet hajauttaa varojaan vertaislainoihin. Teema oli ensimmäistä kertaa Suomessa laajasti esillä Taaleritehtaan järjestämässä Kotimaamme ompi Suomi -seminaarissa tiistaina.

Seminaarin ulkomaisena puhujavieraana ollut Cambridgen yliopiston vaihtoehtorahoituksen keskuksen johtaja Robert Wardropin mukaan vaihtoehtoiset rahoitusmuodot kasvavat nopeasti ja ovat alkaneet kiinnostaa myös institutionaalisia sijoittajia.

“Joissain Euroopan maissa niistä on tulossa osa rahoituksen valtavirtaa. Suomessa vertaislainamarkkina oli viime vuonna 20 miljoonaa euroa. Uskon sen jopa kolminkertaistuvan tänä vuonna. Alan kehitystyö kohdistuu nyt verkkokanaviin, riskien analysointiin ja maksujärjestelmiin”, Robert Wardrop totesi.

Taaleritehdas on laajentunut suorarahoitukseen, josta vertaislainat ovat yksi muoto. Taaleritehdas omistaa vertaislainoja välittävästä Fellow Finance Oy:stä 38 prosenttia. Takausvakuutuksiin keskittyvän Vakuutusyhtiö Garantian Taaleritehdas Oyj osti kokonaisuudessaan osaksi konsernia viime vuoden lopulla.

”Näemme rahoitusmarkkinoiden muutostarpeen ja olemme vallankumouksen etulinjassa liehuttamassa suorarahoituksen lippua. Garantian ja Fellow Financen avulla pystymme rakentamaan erilaisia nopeita ja joustavia rahoituskanavia PK-yrityksille ja yksityisille. Samalla laajennamme asiakkaillemme tarjottavia sijoitusvaihtoehtoja”, Taaleritehdas Oyj:n toimitusjohtaja Juhani Elomaa sanoi.

Fellow Finance on vakiinnuttamassa asemansa Suomessa vertaislainojen välittäjänä ja kattaa jo noin 50 prosenttia vertaislainavolyymista. Yritys on tarjonnut yli 22 000 rahoitusratkaisua.

”Sijoittaja-asiakkaamme ovat saaneet sijoitukselleen keskimäärin yli 13 prosentin tuottoa. Palvelussamme on tällä hetkellä 1400 sijoittajaa, ja uskon määrän tuplaantuvan ensi kesään mennessä”, Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka kertoi.

”Jakamistalous on tulossa myös rahoitusmarkkinoille. Tämä on selvä vaihtoehto pankkirahoitukselle selvästi alemmilla kustannuksilla”, seminaarin moderaattorina toiminut Aalto-yliopiston rahoituksen professorina toimiva Vesa Puttonen arvioi.

Taaleritehtaan vuotuinen Kotimaamme ompi Suomi -seminaari kokosi Finlandia-taloon tänä vuonna 350 osallistujaa.

Taaleritehdas Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321

www.taaleritehdas.fi
www.fellowfinance.fi
 

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on finanssiryhmä, joka on listattu First North Finland -markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas tarjoaa sijoitus, rahoitus- ja vakuutuspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleritehtaalla on lisäksi omaa sijoitustoimintaa. Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä viidestä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta, Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä sekä sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä. Lisäksi Taaleritehtaalla on fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy sekä vero- ja lainopillista neuvontaa tarjoava Taaleritehtaan Holvi Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa. Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 3,4 miljardia euroa ja asiakkaita 3000 vuoden 2014 lopussa. Koko finanssiryhmän asiakasmäärä on suoraan ja välillisesti 27 900 asiakkuutta. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi

Taaleritehdas myös Twitterissä

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleritehdas Oyj:n A-osakkeiden muuntaminen B-osakkeiksi
Seuraava
Taaleritehtaan tuulipuistot Karvialle ja Perhoon