19.11.2015

Helsinki, 2015-11-19 13:19 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Taaleritehtaan pääomarahasto rakentaa kaksi noin 45 miljoonan euron arvoista tuulipuistoa, johon molempiin tulee yhteensä yhdeksän tuulivoimalaa.  Hankkeen maanrakennustyöt alkavat lähiaikoina. Voimaloiden pystytys tapahtuu syksyn 2016 aikana ja sähköntuotanto käynnistyy vuoden viimeisellä neljänneksellä.   

Pystytettävät voimalat toimittaa Nordex. Voimaloiden roottorin halkaisija tulee olemaan 131 metriä ja napakorkeus 144 metriä. Yksikköteholtaan voimalat ovat kolmen megawatin tehoisia ja kaikkien 18 voimalan yhteenlaskettu vuotuinen sähköntuotanto vastaa lähes 100 000 kerrostaloasunnon vuotuista sähköntarvetta.   

”Limakkoon ja Kanttiin tulevien voimaloiden sähköntuotantokyky on huippuluokkaa, puistoon tulee Suomen korkeimmat tornit, isoimmat roottorit ja hiljaisimmat voimalat. Iso roottori ja korkea napakorkeus antavat entistä paremman mahdollisuuden hyödyntää tuulen voimaa. Hankkeemme työllistää myös merkittävän määrän suomalaisia osaajia”, Taaleritehtaan tuulivoimapäällikkö Erkki Kunnari kertoo.  

Taaleritehtaan tuulivoimainvestoinnit myötätuulessa

Taaleritehtaan ensimmäinen tuulipuisto valmistui Honkajoelle heinäkuussa 2013 ja on täydessä toiminnassa. Parhaillaan valmistumassa on Suomen suurin tuulivoimapuisto Iihin, yhteensä 30 voimalaa. Tuotannon aloitusvaiheessa on myös Ylivieskan seitsemän voimalaa, Alavieskan kuusi voimala ja Kankaanpään yhdeksän voimalaa. Lisäksi Taaleritehtaalla on suunnitteilla yli 100 tuulivoimalaa. Taaleritehtaan Tuulitehdas on yksi Suomen suurimpia tuulivoimatoimijoita. Taaleritehtaan Tuulitehtaan rahastojen omistajina on noin 500 Taaleritehtaan asiakasta. Nyt alkavat hankkeet ovat osa Taaleritehtaan Tuulitehtaan toista tuulivoimarahastoa.   

Lisätietoja

Erkki Kunnari
tuulivoimapäällikkö
Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy
Puh. 040 809 68 40
erkki.kunnari@taaleritehdas.fi    

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on finanssiryhmä, joka on listattu First North Finland -markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas tarjoaa sijoitus-, rahoitus- ja vakuutuspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleritehtaalla on lisäksi omaa sijoitustoimintaa.

Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä viidestä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta, Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä sekä sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä. Lisäksi Taaleritehtaalla on fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy sekä vero- ja lainopillista neuvontaa tarjoava Taaleritehtaan Holvi Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa.

Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 3,4 miljardia euroa ja asiakkaita 3000 joulukuun 2014 lopussa. Koko finanssiryhmän asiakasmäärä on suoraan ja välillisesti 27 900 asiakkuutta. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi

Taaleritehdas nyt myös Twitterissä!

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Vertaislainat Euroopassa nopeimmin vahvistuva rahoitusalan trendi
Seuraava
Taaleritehdas kiri Euroopan pörssilistautujien kakkoseksi