01.12.2016

Helsinki, 2016-12-01 09:55 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Taalerin hallinnoima Taaleri Tuulitehdas III -pääomarahasto ja energiayhtiö Loiste Energia Oy laajentavat Suomussalmen tuulipuistoa. Parhaillaan rakenteilla oleva 19 tuulivoimalan ja noin 110 miljoonan euron arvoinen tuulipuisto saa jatkoa. Hyrynsalmen puolelle rakennetaan 11 tuulivoimalaa lisää. Lisäinvestoinnin arvo on noin 65 miljoonaa euroa. Uudet voimalat pystytetään ja sähköntuotanto käynnistyy kesän 2017 aikana.

”Kyseessä on merkittävä investointi. Kokonaisuus tuo lisää elinvoimaa ja työllisyyttä alueelle. Yhteistyö alueellisen energiayhtiön kanssa luo parhaat edellytykset järkevälle uusiutuvan energian tuotannolle”, johtaja Erkki Kunnari Taalerilta sanoo.

Puiston ensimmäinen osa, Tuulitehdas II ja Loisteen rakentamat 13 voimalaa on jo pääosin pystytetty ja sähköntuotannossa. Nyt aloitetun puiston kolmannen osan perustustyöt on aloitettu. Ensimmäiset perustukset ovat jo valmiina odottamassa alkukesästä alkavia tuulivoimaloiden nostoja.

Hyrynsalmen ja Suomussalmen rajalle rakennetaan yhteensä 30 tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu sähköntuotannon teho on 90 megawattia. Vuotuinen sähköenergian tuotanto on noin 350 GWh, mikä vastaa noin 18 000 omakotitalon tai 100 000 kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkulutusta. Hankkeiden arvioidaan työllistävän elinkaarensa aikana yli tuhat henkilötyövuotta.

Pystytettävät voimalat toimittaa Nordex, jonka Hyrynsalmelle perustama huoltopiste luo useita pitkäaikaisia työpaikkoja. Voimaloiden roottorin halkaisija tulee olemaan 131 metriä ja napakorkeus 144 metriä. Yksikköteholtaan voimalat ovat kolme megawattisia. Voimalat ovat markkinoiden hiljaisimpia ja soveltuvat äärimmäisen hyvin kylmiin olosuhteisiin. Maarakennus- ja alustatöistä vastaa rakennusyhtiö NCC.

Taaleri Oyj
viestintä

Lisätietoja:

Erkki Kunnari, johtaja, Taaleri Oyj, puh 040 809 6840

Markku Ryymin, toimitusjohtaja, Loiste Energia Oy, puh. 050 67 605

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssitalo, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy -konserni, Taaleri Sijoitus Oy -konserni, Taaleri Energia Oy sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, sekä Inderes Oy, joka tuottaa osakeanalyysejä ja sijoitusinformaatiota. 

Taalerilla oli kesäkuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,2 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3 600. Taaleri Oyj:llä on noin 2 700 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

Loiste lyhyesti

Loiste-konserniin kuuluu useita yhtiöitä. Loisteella on Suomessa 200 000 asiakasta ja sähköverkkoa Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla. Yhtiöiden palveluksessa on yli 60 energia-alan osaajaa, jotka toimivat tiiviissä yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Vuonna 2015 Loiste-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 149 miljoonaa euroa. Loiste Sähköverkko Oy:llä on 58 400 sähkönkäyttöpaikkaa ja se vastaa verkkoalueellaan sähkön siirrosta, sähköverkon rakennuttamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta sekä näihin liittyvien palvelujen ostosta. 

twitter.com/Loiste_energia

         Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, puh. 040 504 3321, taneli.hassinen@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin aurinko- ja tuulienergiarahasto tähtää kansainvälisiin hankkeisiin
Seuraava
Standard & Poor's vahvisti Garantian luottoluokituksen A- ja muutti luokituksen näkymät vakaiksi