08.01.2016

 

Finanssitalo Taaleritehdas Oyj:n tavoitteena on listautua Nasdaq Helsinki Oy:n pörssin päämarkkinalle vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Asiasta ilmoitettiin yhtiön parhaillaan käynnissä olevassa ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

”Tavoitteenamme on yrityksen kasvu. Uskomme, että pörssin päälistalla pystymme tarvittaessa hankkimaan tehokkaammin pääomia markkinaehtoiseen hintaan”, Taaleritehdas Oyj:n toimitusjohtaja Juhani Elomaa sanoo.

Yhtiö on tällä hetkellä listattuna Nasdaq First North -markkinapaikalla. Taaleritehdas on ensimmäinen suomalaisista First North -yhtiöistä, joka on ilmoittanut aikeestaan listautua päämarkkinan pörssilistalle.

”First North on toiminut hyvänä sisäänajovaiheena yrityksen pörssielämään. Arvioimme osakkeen näkyvyyden ja seurattavuuden pörssin päälistalla parantavan sen likviditeettiä edelleen. Valmistaudumme listautumiseen muun muassa yhdistämällä kaksi osakesarjaamme, joista tällä hetkellä vain toinen on julkisen kaupankäynnin kohteena”, Elomaa kertoo.

Osakesarjojen yhdistämisen myötä julkisen kaupankäynnin kohteena olisi noin 30 miljoonaa osaketta, joten nykyisellä arvostustasolla yrityksen markkina-arvo olisi noin 250 miljoonaa euroa. Pörssin nykyisen luokittelun mukaisesti Taaleritehdas sijoittuisi päämarkkinapaikan keskisuurten yritysten joukkoon. Osakesarjojen yhdistäminen on päätettävien asioiden joukossa meneillään olevassa ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Taaleritehdas Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Taneli Hassinen
Viestintäjohtaja
Puh. 040 504 3321

taneli.hassinen@taaleritehdas.fi

Taaleritehtaan Hyväksyttynä Neuvonantajana toimii Merasco Oy, puh. 09 612 9270

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on ryhmä, joka on listattu First North Finland -markkinapaikalle Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas tarjoaa varainhoito- ja rahoituspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä, Taaleritehtaan Pääomarahastot-konsernista, Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta. Lisäksi Taaleritehtaalla on osakkuusyhtiö Fellow Finance Oy, joka tarjoaa vertaislainapalveluja. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa.

Taaleritehtaalla oli kesäkuun 2015 lopussa hallinnoitavia varoja 3,9 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 3.300. Koko ryhmällä on suoraan ja välillisesti noin 30 000 asiakkuutta. Taaleritehdas Oyj:llä on 1700 osakkeenomistajaa. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: 

www.taaleritehdas.fi
www.fellowfinance.fi

Taaleritehdas Twitterissä

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleritehdas kotiuttaa ensimmäiset voitot Afrikka-rahastostaan
Seuraava
Taaleritehdas Oyj:n ylimääräisen yhtiökokouksen päätökset